• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Objava za medije //

V Mariboru kri »častilo« rekordnih 274 študentov

15.4.2015 9:31:59 AM

Študentske organizacije in študentski klubi s sloganom »Častim ½ litra!«, spodbudili študente k darovanju krvi.

 

(Maribor, 15. april 2015) – Študentske krvodajalske akcije v Mariboru, ki je potekala v okviru Študentskega krvodajalskega tedna po vsej Sloveniji, se je udeležilo kar 274 študentov. Namen študentskega krvodajalskega tedna, ki po vsej Sloveniji poteka že osmo leto, je spodbuditi mlade k sodelovanju, v njih ustvariti zavedanje o pomembnosti življenja vsakega posameznika, predvsem pa med njimi vzbuditi čut za solidarnost in skrb za sočloveka.

 

Mariborski študentje so lahko darovali kri v dveh dnevih. V ponedeljek je kri na ŠTUK-u darovalo 144 študentov, v torek v UKC Maribor pa kar 130.

 

Vsak študent krvodajalec je po odvzemu krvi prejel malico in simbolično darilo. V Mariboru je akcijo organizirala ŠOUM, v sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Maribor ter Mariborskimi lekarnami.