• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Objava za medije //

Ob Svetovnem dnevu Zemlje obširna akcija čiščenja študentskih naselij

21.4.2015 7:56:23 AM

Akcije ŠTEKO so bodo poleg študentov udeležili tudi predstavniki ŠOUM in Študentskih domov Univerze v Mariboru in Študentskega sveta Univerze v Mariboru. Hkrati ŠOUM pomaga tudi starejšim in invalidnim občanom mesta Maribor pri spomladanskih opravilih.

 

(Maribor, 20. april 2015) -  Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), v sodelovanju s Študentskimi domovi Univerze v Mariboru, organizira projekt ŠTEKO (Študentje in ekologija). »Študentska« čistilna akcija na širšem območju študentskih naselij Gosposvetska in Tyrševa, bo potekala v sredo, 22. aprila 2015, z zborom ob 11. uri pred ŠTUK-om. Vsak udeleženec prejme majico, topel obrok po končanem delu ter simbolične nagrade.

 

Alen Brkić, predsednik ŠOUM: »Z omenjenim projektom želimo na ŠOUM študentom, dijakom in ostalim obiskovalcem študentskih kampusov pokazati, da je lepše živeti v čistem okolju. Hkrati pa jih želimo spodbuditi, da ves čas negujejo čistočo v študentskih kampusih.«

 

Projekt poteka v sodelovanju s Študentskimi domovi Univerze v Mariboru. Lidija Divjak Mirnik, direktorica dodaja: »Vedno večji poudarek dajemo ločevanju odpadkov, varčevanju z vodo, električno in toplotno energijo. Verjamemo, da bodo bodoči intelektualci pridobljene navade nadalje uporabili tudi pri snovanju svojih lastnih gospodinjstev.«

 

Zbor študentov je v sredo, 22. 4. 2015, ob 11. uri pred ŠTUK – om. Vsak udeleženec prejme majico, topel obrok po končanem delu ter simbolične nagrade.

 

Projekt ŠTEKO je postal že tradicija med mariborskimi študenti, ki se vedno bolj zavedajo tudi okoljevarstvene problematike. Dobro delo se kaže tudi skozi sodelovanje, saj se vsako leto akciji pridruži vedno več mladih. ŠOUM na projektu sodeluje s Študentskimi domovi Univerze v Mariboru, Študentskim svetom Univerze v Mariboru, Študentskim svetom stanovalcev študentskih domov UM, UŠC Leona Štuklja, Dijaškim domom Drava ter Dijaškim domom Maribor.

 

Hkrati se pričenja akcija »Spomladansko čiščenje in urejanje okolice domov starejših občanov mesta Maribor«. Na ta način želi ŠOUM pomagati tistim občanom, ki si sami ne morejo očistiti in urediti okolice svojih domov. Projekt se izvaja v sodelovanju s Centrom za pomoč na domu mesta Maribor, ki posreduje naslove občanov, ki so pomoči najbolj potrebni.

 

#  #  #