• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Objava za medije //

Zgodili so se že 35. Lampiončki

13.5.2015 12:17:54 PM

Tokrat so Lampiončki postregli z lepim vremenom. Skozi dan so potekale tradicionalne igre s piknikom. Večerni del pa so popestrili različno glasbeni izvajalci na glavnem in elektro odru. Prireditev je po nekaj letih ponovno v celoti potekala v študentskem kampusu na Gosposvetski.


(Maribor, 13. maj 2015) – Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je v torek, 12. maja 2015 izvedla že 35. tradicionalne Lampiončke. Celotno dogajanje je letos potekalo v študentskem kampusu Gosposvetska. Dnevno dogajanje je na travnato ploščad ob Pedagoški fakulteti privabilo več tisoč mladih, ki so sodelovali na tradicionalnih igrah in pikniku. Na osrednji večerni prireditvi so med drugimi nastopili S.A.R.S., Šank Rock in San Di Ego. Celotne prireditve se je udeležilo več kot 10.000 mladih.
 

ŠOUM z Lampiončki želi študentom pričarati še zadnjo sprostitev pred pomembnim izpitnim obdobjem. Zadnja leta se tradicionalno odvijejo na Dan študentov Univerze v Mariboru.


Alen Brkić, predsednik ŠOUM: »Veseli nas, da smo že 35. let del študentske zgodbe, ki se je pričela z igrami med študentskimi domovi. Študente smo že v času prireditve pozivali k čiščenju svojega piknik prostora, večje čiščenje pa je sledilo takoj od jutranjih ur. ŠOUM zagotavlja, da bosta tekom dneva, celotno prizorišče ter okolica v prvotnem stanju«.


Prireditev je skozi dan varovalo več kot 70 varnostnikov, ki so skrbeli za red na dogodku. Večjih incidentov tudi letos ni bilo. Študentski kampus ter okolico je naslednji dan čistila profesionalna ekipa iz podjetja Snaga.


ŠOUM se vsem občanom mesta Maribor zahvaljuje za strpnost ob tem študentskem prazniku, študentom pa želi veliko volje in uspeha pri opravljanju študijskih obveznosti.