• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Objava za medije //

Mariborski študenti skrbijo za svoje zdravje

18.5.2015 12:47:35 PM

 

ŠOUM pripravlja številne aktivnosti, s katerimi želi mlade spodbuditi k zdravemu načinu življenja.

 

(Maribor, 18. maj 2015) – Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) za vse mariborske študente pripravlja »Teden zdravja«, v katerem se bodo zvrstile številne aktivnosti, ki mlade spodbujajo k zdravem načinu življena. Poleg brezplačne uporabe fitnesa, fitnes delavnic, kreiranju lastne zdrave malice, se bodo mladi še drugič zapored podali na pohod na Mariborsko Kalvarijo.

ŠOUM želi mladim pokazati, kako pomembna je dobra telesna pripravljenost v času študija. V okviru projekta »Scufan teden zdravja« se bodo izvedle naslednje aktivnosti:

ponedeljek, 18. 5. – brezplačne fitnes delavnice v Fitnes centru FITINN,
torek, 19. 5. – študentski pohod na Kalvarijo, zbor ob 16:30 pred ŠTUKom,
sreda, 20. 5. – zdrava študentska tržnica. Pred ŠTUKom si bodo lahko študentje sami sestavili zdravo malico in oblikovali recept ter jih objavili na spletni strani www.jemzdravo.si.

Andreja Domajnko, vodja projekta: »V zadnjih letih opažamo trend, da se mladi vedno bolj zavedajo kako pomembno je zdravje že v mladostniškem obdobju. Na ŠOUM že vrsto let pripravljamo številne aktivnosti, s katerimi mlade ozaveščamo o zdravem načinu življenja, hkrati pa jim omogočamo, da izkoristijo potencial, ki ga ponuja mesto Maribor«.

Poleg omenjenih aktivnostih, bo ŠOUM mladim predstavil tudi akcije 0,0 brez alkohola, kadilsko policijo ter zdrave vitaminske napitke. V fitnes centru FITINN pa imajo mariborski študenti ves teden omogočeno brezplačno koriščenje fitnes naprav.

Vzporedno poteka akcija »Jem zdravo, študiram s polno paro«, ki se pod okriljem Študentske organizacije Slovenije odvija po vseh slovenskih univerzitetnih ter študentskih središčih.