• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Objava za medije //

Študentska delovna brigada se letos ustavlja v Občini Dobrovnik

20.5.2015 1:35:12 PM

Odprle so se prijave za udeležbo na letošnji Študentski delovni brigadi. ŠOUM vabi vse študente, da del poletja preživijo aktivno in v dobri družbi.

(Maribor, 20. maj 2015) – Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) bo med  17. in 26. julijem 2015 organizirala že 17. Študentsko delovno brigado, ki bo tokrat potekala v občini Dobrovnik. Namen Študentske delovne brigade je v prvi vrsti pomagati krajanom demografsko ogroženih področij, spodbujati prostovoljstvo med študenti, pomembno pa je tudi druženje med študenti, saj se tu sklenejo prijateljstva, ki trajajo še dolgo po zaključku brigade. Ob tej priložnosti ŠOUM vabi vse študente, ki želijo pomagati s svojim prostovoljnim delom, da se udeležijo letošnje brigade. Število mest je omejeno, zato naj se zainteresirani čim prej prijavijo na spletni strani www.dostop.si/sdb, kjer imajo na voljo tudi vse potrebne informacije.
 
Med poletnimi počitnicami se na pobudo ŠOUM vsako leto zbere od 40 do 50 študentov, ki so pripravljeni prostovoljno pomagati pomoči potrebnim. Pomoč nudijo prebivalcem krajev, ki so jih prizadele naravne nesreče ali pa so demografsko ogroženi. Študentska delovna brigada je največji prostovoljni projekt Študentske organizacije Univerze v Mariboru in se je v zadnjih letih močno zasidrala med velike prostovoljne dogodke v Sloveniji.

Prva Študentska delovna brigada je bila izvedena leta 1999 v duhu pomoči ob katastrofalnem potresu v Bovcu. Leto kasneje so se študentje s istim namenom zbrali v Kobaridu, leta 2001 pa pomagali domačinom pri sanaciji plazu v Logu pod Mangartom. Vse do sedaj se je 16-ih rednih ter dveh izrednih Študentskih delovnih brigad, ki se izvajajo pod okriljem ŠOUM, udeležilo preko 750 mladih, ki so skupaj opravili preko 50.000 prostovoljnih ur dela.

Skozi vsa ta leta je projekt po celotni Sloveniji pridobil na prepoznavnosti ter veljavnosti. Med drugim je s strani Mladinskega sveta Slovenije prejel naziv za »Najboljši mladinski projekt leta 2013«. Špela Lipošek, ena izmed preteklih vodij Študentske delovne brigade, je prišla v ožji izbor za »Slovenko leta 2012«, Zoran Kačičnik, začetnik pobude ter idejni vodja projekta, pa je v preteklem letu sodeloval v izboru za »Ime leta« na Valu 202. Leta 2013 se je Študentske delovne brigade v Radečah aktivno udeležil tudi predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor.