• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Objava za medije //

Maribor pomagal Zavetišču za brezdomce

22.12.2015 12:30:23 PM

 

Zbiranje življenjskih sredstev je potekalo 1. in 2. decembra v nakupovalnem središču Qlandia, ter 11. in 12. decembra v Mercator centru Tabor II.


(Maribor, 22. december 2015) – Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je tudi letos organizirala že tradicionalno dobrodelno akcijo zbiranja življenjskih potrebščin za brezdomce v Mariboru. Zbiranje je potekalo v dveh terminih in sicer v nakupovalnem središču Europark ter v Mercator centru Tabor II. ŠOUM je tako želela spodbuditi ljudi, da s svojim prispevkom pomagajo socialno ogroženim skupinam in tako pridobiti čim več sredstev (suho, nepokvarljivo hrano, higienske pripomočke, oblačila, ipd.), ki jih brezdomci potrebujejo za vsakodnevno prebijanje skozi življenje. Po koncu akcije je ŠOUM zbrana sredstva podarila Zavetišču za brezdomce Maribor.


»Pomagati želimo socialno ogroženim ljudem, ki so se zaradi takšnih in drugačnih težav znašli v neprijetni situaciji, stiski in trpljenju, ali ostali brez osnovnih sredstev za preživetje. Predvsem želimo ljudi opomniti na pomanjkanje osnovnih sredstev za bivanje v zavetiščih in jih spodbuditi, da s svojim prispevkom pomagajo brezdomcem«, je povedal predsednik ŠOUM, Alen Brkić.


ŠOUM je v času obratovanja nakupovalnih središč postavila stojnico, kjer so informatorji nagovarjali mimoidoče k prostovoljnemu prispevku materialnih dobrin. Projekt je postal že tradicionalen, poteka že vse od leta 2009, do sedaj pa je s strani mariborskih občanov vsako leto naletel na dober odziv.


Letos so študenti skupaj z občani mesta Maribor zbrali poln kombi življenjskih sredstev, ki bodo mariborskim brezdomcem pomagale prebroditi naslednje hladnejše mesece. Med zbranimi sredstvi je največ pripomočkov za osebno higieno (toaletni papir, geli za tuširanje, zobne paste …), nepokvarljive oziroma hrane z daljšim rokom uporabe (testenine, konzervirana hrana …) ter toplih oblačil.