• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Objava za medije //

VIDEO: Proti raku z Antioksidanti

4.2.2016 9:49:16 AM

Ob svetovnem dnevu boja proti raku skupina Antioksidanti premierno predstavlja videospot za pesem, ki govori o tem, kako nepomembne so materialne stvari, ko zbolimo za boleznijo kot je rak. Antioksidanti so zadnji zmagovalci glasbenega natečaja ŠOUROCK, ki v mesecu februarju pričenja novo sezono.


(Maribor, 2. februar 2016) – Zmagovalna zasedba natečaja ŠOUROCK'15, skupina Antioksidanti, ob svetovnem dnevu boja proti raku premierno predstavlja videospot za pesem »Trenutek z mano«. Videospot bo predstavljen v četrtek, 4. 2. 2016 ob 21. uri, v Klubu Baza v Ajdovščini. Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) pa hkrati naznanja, da se približuje nova sezona glasbenega natečaja za mlade skupine. Prijave se bodo odprle v sredini meseca februarja.


Skupina Antioksidanti iz Ajdovščine, ki jo sestavljajo kitarista Andraž Žvokelj in Grega Marc, bobnar Gal Furlan, basist Darjan Brus in pevec Erik Jež, je v maju 2015 osvojila prestižno nagrado za mlade bande na natečaju ŠOUROCK, ki jim je omogočila finančno podporo za snemanje videospota za pesem »Trenutek z mano«.

Videospot je režiral Aljaž Kete, v njem pa poleg skupine nastopajo še igralka Kaja Pečnik, Izak Cunta ter Gregor Vidrih. Videospot so snemali na več lokacijah v Sloveniji, med drugim v postojnskem Zdravstvenem domu, Stari šoli v Vipavi ter na Ljubljanskem Gradu.

Skupina Antioksidanti je na slovenski sceni prisotna že od leta 2009 in je do danes na raznih tekmovanjih prejela že veliko nagrad. Že leta 2010 so zmagali na slovensko-italijanskem natečaju Mladi brez meja ter leta 2013 prejeli nagrado za najboljšo mladinsko rock zasedbo na tekmovanju Rock Vizije, poleg tega naziva pa prejeli še Vizionarja za najboljšega pevca (Erik Jež) ter najboljšega avtorja tekstov in melodij (Andraž Žvokelj). Pesem Trenutek z mano je letos, 16. januarja, izšla tudi na prvencu z naslovom Parfum in plastika.

Videospot bo v zvečer, 4.2., ob 21. uri premierno predstavljen v Klubu Baza v Ajdovščini, kjer bodo člani skupine pesem tudi v živo zaigrali.