• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Objava za medije //

Mariborski študenti na »Seksoslovju« razbijajo tabu teme

5.4.2016 8:30:55 AM

Projekt Seksoslovje, ki vsako leto privabi številne radovedne študente, že vrsto let razbija tabu teme med študenti. Rdeča nit letošnjega dogajanja je usmerjena v spoznavanje razlik med striptizom in plesom ob drogom.

 

(Maribor, 5. april 2016) – V sredo, 6. aprila 2016, s pričetkom ob 21. uri, se bo v mariborskem ŠTUK-u odvil letošnji večer Seksoslovja. Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je tokratno rdečo nit zapeljala v smeri spozanvanja razlik med plesom ob drogom ter striptizom. Osrednji del dogajanja bo okrogla miza, kjer bodo sodelovali strokovnjaki s tega področja ter znane osebnosti.

 

»S projektom Seksoslovje želimo študentom približati temo ljubezni in spolnosti na kar se da pester in zanimiv način ter hkrati razbiti tabuje, ki med mladimi in tudi starejšimi še obstajajo. Kljub modernim časom in internetu, je v javnosti začutiti, da je o spolnosti še vedno težko govoriti«, je povedal vodja projekta Dejan Glazer.

Letošnje ozračje na Seksoslovju bodo še dodatno razgreli gostje, ki bodo na svoj način debatirali, kakšne so razlike med striptizom in plesom ob drogu. Gostje tokratne debate bodo: Vesna Jarc (seksualna terapevtka), Pia (plesalka striptiza), plesalke Plesne šole Pandora in Rado Mulej (igralec). Pogovor bo vodil Tomaž Mihelič (Marlena).

Dogodek, ki je v preteklih letih vzdignil veliko prahu, pa ga klub temu še marsikdo ne pozna. Dogodek, kjer se izreče neizrečeno in pokaže prepovedano.