• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Objava za medije //

Mariborski študenti in dijaki čistili okolico študentskih naselij

21.4.2016 1:20:27 PM

Akcije ŠTEKO so se poleg študentov in dijakov udeležili tudi predstavniki ŠOUM in Študentskih domov Univerze v Mariboru. Študentska čistilna akcija se tradicionalno odvija ob »Svetovnem dnevu Zemlje«. 
 

(Maribor, 21. april 2016) -  Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), v sodelovanju s Študentskimi domovi Univerze v Mariboru, je organizirala projekt ŠTEKO (Študentje in ekologija). »Študentska« čistilna akcija je potekala na širšem območju mariborskih študentskih naselij in se tradicionalno že več let odvija v sklopu »Svetovnega dneva Zemlje«. Tudi letos se je dogodka udeležilo več kot 100 študentov in dijakov.

 
Alen Brkić, predsednik ŠOUM: »Z omenjenim projektom želimo študentom, dijakom in ostalim obiskovalcem študentskih kampusov pokazati, da je lepše živeti v čistem okolju. Hkrati pa jih želimo spodbuditi, da ves čas negujejo čistočo v študentskih kampusih.«
 
Projekt poteka tudi v sodelovanju s Študentskimi domovi Univerze v Mariboru. Lidija Divjak Mirnik, direktorica dodaja: »Vedno večji poudarek dajemo ločevanju odpadkov, varčevanju z vodo, električno in toplotno energijo. Verjamemo, da bodo bodoči intelektualci pridobljene navade nadalje uporabili tudi pri snovanju svojih lastnih gospodinjstev.«
 
Projekt ŠTEKO je postal že tradicija med mariborskimi študenti, ki se vedno bolj zavedajo tudi okoljevarstvene problematike. Dobro delo se kaže tudi skozi sodelovanje, saj se vsako leto akciji pridruži vedno več mladih. ŠOUM na projektu sodeluje s Študentskimi domovi Univerze v Mariboru, Študentskim svetom stanovalcev študentskih domov UM, Dijaškim domom Maribor in z UŠC Leona Štuklja. Vsak udeleženec je prejel tudi majico in topel obrok ob končani akciji.