• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Objava za medije //

V Mariboru študenti s celega sveta razglabljajo o digitalni tehnologiji

28.6.2016 1:32:57 PM

SCiM (Student Conference in Maribor) velja za enega največjih študentskih konferenc v Evropi. Letos poteka že 18. izvedba, letno pa se je udeleži okoli 50 študentov iz celotnega sveta.

 

(Maribor, 28. junij 2016) – Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) vse do 6. julija 2016 gosti že 18. Mednarodno študentsko konferenco SCiM. Konferenca spada med največje tovrstne dogodke v Evropi na katerem sodeluje več kot 50 udeležencev iz 25-ih držav sveta. Na otvoritvi sta študente pozdravila tudi župan Mestne občine Maribor, dr. Andrej Fištravec in rektor Univerze v Mariboru, Prof. Dr. Ivan Tičar.

 

SCiM (Student Conference in Maribor) je študentska konferenca, ki ga organizira oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM. Namenjen je študentom iz vsega sveta. Tematika festivala se vsako leto poveže z aktualnimi problematikami, ki pestijo mlade.

 

Žiga Pirš, sekretar za mednarodno sodelovanje in glavni organizator: »Letošnja tema konference je Digital Destiny oz. Digitalna usoda. Mladi se bodo udeležili predavanj o preteklosti in razvoju digitalne tehnologije, spletni varnosti, trženju in uspehu s pomočjo informacijske tehnologije, predstavitvi tehnologije s psihološkega stališča in napovedi za prihodnost digitalne dobe. Poleg predavanja za njih pripravljamo tudi številne delavnice povezane z omenjeno tematiko.«

 

Študenti bodo poleg predavanj in delavnic deležni še spoznavanja mesta Maribor in ogleda Slovenije na dvodnevni ekskurziji.

 

SEZNAM SKLOPOV PREDAVANJ:

 

1. BACK IN TIME

28.6. od 15.30 do 18.30  - Dvorana Borisa Podrecce

 

V prvi izmed petih delavnic se bodo udeleženci sprehodili skozi zadnjih nekaj let digitalnega razvoja. Predavatelj bo predaval o začetkih digitalizacije, o razvoju tehnologij skozi čas in spremembah, ki so se odražale v življenju ljudi. Predavanje bo služilo kot osnovna podlaga za vse nadaljnje aktivnosti..

 

Predavatelj: Stanislav Stankovic, game designer pri EA.

 

2. CYBER MIRROR

29.6. od  10.00 do 13.00 - Dvorana Borisa Podrecce

 

Rdeča nit predavanja bo psihologija povezana z našim udejstvovanjem na spletu. Računalnik je postal nadomestilo za vse, spremlja nas na vsakem koraku in vse to pušča posledice na družbi. Predavatelj bo govoril o vplivu digitalne ere na posameznika in družbo, spletni identiteti, spletnih razmerjih, obnašanju itd.

 

Predavatelj: doc. dr. Nenad Čuš Babić.

 

3. (IN)VISIBLE DIGTAL FOOTPRINTS

30.6. od 10.00 do 13.00 - Dvorana Frana Miklošiča

 

Tretje predavanje bo na temo varnosti na internetu. Dan danes mladi ob nenehnem brskanju po spletu puščajo ogromno nevidnih sledi, za katere se sploh ne zavedajo. V tem sklopu bo predavatelj govoril o varnosti na spletu, o digitalnih sledeh, o izkoriščanju naših podatkov in zaščiti, ki nam je na voljo.

 

Predavatelj: Milan Grabor iz Virisa.

 

4. CREATE YOUR OWN REALITY

3.7. od 10.00 do 13.00 - Dvorana Borisa Podrecce

 

Četrto predavanje bo namenjeno prikazu uporabe socialnih omrežjih in tehnologij za ustvarjanje zaslužka. Ob razvoju tehnologije se je pojavilo veliko novih služb in načinov služenja denarja. Veliko ljudi, si je ustvarilo življenje z razvojem tehnologij, zato bo to predavanje namenjeno prikazu načinov za uspeh s pomočjo interneta in informacijskih tehnologij.

 

Predavateljica: Neja Škrinjar, Marketing manager.

 

5. STUMBLING THROUGH THE DIGITAL FUTURE

4.7. od 10.00 do 13.00  - Dvorana Frana Miklošiča

 

Digitalna era v kateri živimo je postregla z nešteto novostmi, ki so popolnoma spremenile način življenja zadnjih generacij. Veliko ljudi se sprašuje, kam vodi tako hiter tehnološki razvoj? V zadnjem predavanju bosta predavatelja iz Microsofta poskušala odgovoriti na to vprašanje in predstaviti njihov pogled na prihodnost digitalnega sveta. Po predavanju bodo udeleženci lahko tudi preizkušali naprave, ki bodo del našega vsakdana v prihodnosti.

 

Predavatelja: predstavnika Microsoft Slovenija.