• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Objava za medije //

Odprt je natečaj za najboljšo mlado glasbeno rock skupino - »ŠOUROCK '14«

8.6.2014 10:15:29 PM

Odprt je natečaj za najboljšo mlado glasbeno rock skupino - »ŠOUROCK '14«

ŠOUM z natečajem že vrsto let pomaga še neuveljavljenim študentskim glasbenim skupinam, da pokažejo svoj potencial. Rok za prijavo na natečaj je 13. marec 2014.

(Maribor, 17. februar 2014) - Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je izdala razpis za izbor najboljše študentske/dijaške glasbene rock skupine »ŠOUROCK '14«. Razpis je objavljen na spletni strani www.soum.si/sourock, rok za prijavo je 13. marec 2014. V okviru ŠOUROCK-a se je v desetih izvedbah predstavilo že okoli 270 mladih talentiranih glasbenikov, kar jim je močno pomagalo pri uveljavljanju njihove kariere. Na ta način želi ŠOUM pomagati mladim glasbenikom na njihovi glasbeni poti in jih hkrati nagraditi za ustvarjalnost. Ambasador letošnjega natečaja je Tone Kregar, pevec skupine Mi2.

Na razpis se lahko prijavijo glasbene skupine, ki imajo vsaj polovico članov s statusom študenta ali dijaka v skladu z veljavno slovensko zakonodajo, imajo demo posnetek na zgoščenki ter imajo repertoar šestih skladb, od katerih mora biti vsaj polovica avtorskih. Prijavnica in razpis za »ŠOUROCK '14« sta objavljena na spletni strani www.soum.si/sourock. Prijavnice s prilogami je potrebno poslati s priporočeno pisemsko pošiljko oziroma osebno dostaviti v zapečateni pisemski ovojnici, najkasneje do vključno četrtka, 13. marca 2014 na naslov: Študentska organizacija Univerze v Mariboru, Gosposvetska cesta 83, 2000 Maribor, s pripisom »Ne odpiraj – ŠOUROCK '14«.

Glasbene skupine, ki bodo izbrane na podlagi demo posnetka in opisa, se bodo na odru Študentskega kulturno prireditvenega centra ŠTUK pomerile na treh predizborih in sicer 31. 3., ter 7., in 14. 4. 2014. Zmagovalna skupina vsakega predizbora se bo uvrstila v veliki finale, ki bo 6. maja 2014. Novost letošnjega natečaja, da bodo četrtega finalista na predizborih izglasovali obiskovalci.

»Natečaj je bil prvič organiziran leta 2003, do danes smo izmed vseh nastopajočih v glasbeni svet izstrelili že kar nekaj priznanih glasbenih skupin. Novost letošnjega natečaja je, da bodo obiskovalci predizborov izbrali dodatnega finalista. Na finalni prireditvi pa bo poleg finalistov nastopila tudi zasedba Hladno pivo,« dodaja vodja projekta Jan Sredenšek.

V letošnji izvedbi je tudi nekaj novosti v samem nagradnem skladu. ŠOUM bo zmagovalni skupini natečaja, ki jo bo izbrala strokovna žirija, zagotovila snemanje singla, obogatitev celostne podobe skupine, dan z ambasadorjem natečaja, prav tako pa so zmagovalcem zagotovljeni naslednji nastopi: Lampiončki 2014, MC Pekarna (Maribor), ŠTUK, v Koroškem Kulturno Mladinskem centru Kompleksu na Ravnah na Koroškem, na KKŠ Summer festu, v Orto Baru (Ljubljana).

Promocijski video ŠOUROCK '14, si lahko pogledate tukaj.

#  #  #


DODATNE INFORMACIJE:
Študentska organizacija Univerze v Mariboru
Dejan Spital, svetovalec za odnose z javnostmi
telefon 02/ 234 20 90 ali
e-pošta: dejan.spital@soum.si