• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Objava za medije //

Božično obarvan dan za študentske družine v Mariboru

16.12.2016 1:13:29 PM

Obdarovanje otrok Kluba študentskih in dijaških družin se izvaja že vrsto let. Poleg daril pa otrokom popoldne polepšajo tudi animirane predstave in druženje.

 

(Maribor, 17. december 2016) – Klub študentskih in dijaških družin Maribor (KŠDDM) in Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) pripravljata v ponedeljek, 19. 12. 2016, ob 17. uri v prostorih ŠTUK-a, že tradicionalni projekt »Božiček - obdarovanje otrok študentskih družin«. Poleg obdarovanja otrok, bo dogodek popestrila tudi otroška animacijska predstava z naslovom »Babica zima«. Letos pa bo KŠDDM skupaj s ŠOUM obdarila tudi 9 socialno ogroženih družin.

 

Klub študentskih in dijaških družin Maribor (KŠDDM) je bil ustanovljen 15. januarja 2004, z namenom da združuje študente in dijake, ki pričakujejo ali že imajo otroka. Klub jim omogoča športne, kulturne, humanitarne in izobraževalne dejavnosti. KŠDDM trenutno šteje 47 včlanjenih družin, ki imajo enega do štiri otroke. Vse od začetka tesno sodelujejo s Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru (ŠOUM), ki jim nudi prostore in finančno podporo.

 

KŠDDM skozi vso leto za svoje člane organizira različne dogodke: Izlet v mini ZOO, piknik v mestnem parku, drsanje, pohodi, ogledi lutkovnih in gledaliških predstav, pogosta druženja in srečanje mamic ob materinskem dnevu.

 

Bernarda Jeraj, predsednica KŠDDM: »Kljub socialnim ugodnostim in dodatnim pravicam, se mlade družine spopadajo tudi z težavami, saj je vsakodnevno življenje precej bolj zapleteno, predvsem iz razloga, ker je pridobivanje in izvajanje pravic oteženo. Zato menimo in se zavzemamo, da je potrebna celovita in enotna ureditev področja študentskih družin v slovenski zakonodaji.«