• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Objava za medije //

Študenti s kulturo zbrali denar za sovrstnika

20.3.2017 10:13:45 AM

Kulturno Umetniško Društvo Študent Maribor, je v petek, 17. marca 2017, v Unionski dvorani pripravil dobrodelni koncert. Dogodek je podprla in financirala mariborska študentska organizacija.

(Maribor, 20. marec 2017) – KUD Študent je v Unionski dvorani pripravila raznovrsten dogodek ob prazniku »Gregorjevega«, na katerem so nastopili Akademska folklorna skupina, Akademski pevski zbor, Veterani AFS Študent Bela krizantema, Otroška folklorna skupina ter Frajkinclari. Dobrodelni koncert je podprla in financirala Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), vsa zbrana sredstva, v višini 2.000 eur, pa so poklonili Gregi, študentu Ekonomsko poslovne fakultete v Mariboru.


Pod geslom "KUD Študent za študente" sta moči združila KUD Študent Maribor, ki v samem mestu pušča kulturni pečat že več kot 50 let, ter ŠOUM, ki skozi vso leto skuša pomaga socialno šibkejšim.
 
Tokratni namen je bil pomagati študentu, ki obiskuje Ekonomsko poslovno fakulteto v Mariboru. Družina iz katere prihaja in šteje šest otrok, se skozi mesec kljub zaposlenima staršema prebija s skromnimi prihodki.
 
»Grega je priden, vesten in umirjen fant. Med počitnicami je delal preko študentskega servisa in tako pomagal družini pri nakupu šolskih potrebščin in za vsakdanje življenje. Brezskrbnih počitnic, tako kot njegovi vrstniki, žal ne pozna. Z bratom pomagata tudi pri pripravi drv in ozimnice ter pri delu na vrtu. Na skupnem dopustu družina ni bila že leta. Grega je tudi zelo skromen fant, zase ne potrebuje veliko, ima pa eno res veliko, a doslej žal še neizpolnjeno željo. Zelo si želi prenosni računalnik, ki bi mu vsekakor bil v veliko pomoč tudi pri študiju,« pravijo pri Zvezi prijateljev mladine Maribor, s pomočjo katerega so organizatorji koncerta našli fanta, ki mu bodo skušali vsaj malo olajšati vsakodnevno življenje.
 
Z vstopnino se je zbralo 1.465 evrov, ŠOUM pa je omenjenemu znesku dodala še 535 eur. Tako so na koncertu študentovi družini predali ček v vrednosti 2.000 eur. Znesek kateri bo vsaj malce olajšal vsakodnevno življenje več članski družini.