• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Objava za medije //

14. sezona natečaja ŠOUROCK se seli na oder

31.3.2017 12:14:38 PM

V Študentskem kulturno prireditvenem centru Štuk bodo potekali trije predizbori, veliko finale pa bo na sporedu 9. maja. Za 4 finalne vstopnice se bo potegovalo 15 glasbenih skupin.

(Maribor, 31. marec 2017) – V mariborskem ŠTUK-u se pričenjajo predizbori za najboljšo mlado glasbeno skupino - ŠOUROCK'17. Organizator, Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), tako že vrsto let pomaga mladim glasbenikom na njihovi glasbeni poti in jih hkrati nagradi za ustvarjalnost. Na letošnji natečaj se je prijavilo rekordno število glasbenih skupin – kar 43. Veliko finale bo potekalo 9. maja v ŠTUK-u, zmagovalna zasedba bo prejela nagrado v vrednosti 1.000 EUR. Ambasador letošnjega natečaja je Matevž Šalehar - Hamo, pevec skupine Hamo & Tribute 2 Love.

Na razpis letošnjega natečaja se je prijavilo kar 43 glasbenih skupin z vse Slovenije. Strokovna komisija je izbrala 15 skupin, ki se bodo med sabo pomerile na treh predizborih in sicer3., 10. in 24. aprila 2017. Vsi predizbori se pričenjajo ob 21. uri. Zmagovalna skupina vsakega predizbora se bo uvrstila v veliki finale, ki bo 9. maja 2017. Tudi letos bodo obiskovalci z glasovanje izbrali 4. skupino, ki bo nastopila v finalu. Vsi predizbori ter finale bodo potekali v Študentskem kulturno prireditvenem centru ŠTUK.
 
Vodja projekta Rebeka Kopčič: »Ponosni smo, da lahko vsako leto mladim glasbenikom ponudimo priložnost, da se preizkusijo na velikem odru. Večletno delo ter vztrajanje pri podpori pa se izkazuje, da veliko skupin, ki nastopi na ŠOUROCK-u, kasneje najde svoj prostor v nasičenem glasbenem svetu. ŠOUM bo zmagovalni skupini natečaja, ki jo bo izbrala strokovna žirija, zagotovila številne nastope po Sloveniji, nagrado v vrednosti 1.000 EUR in podporo pri grajenju glasbene kariere. Zmagovalci že imajo zagotovljene nastope na prireditvah: Lampiončki 2017, Festival Lent (Mladinin oder), studio Glas podzemlja, 5 klubskih koncertov (organiziranih v sodelovanju z Go Up Production).«
 
Največji in najbolj uveljavljeni natečaj za mlade glasbene skupine v Sloveniji, se bo letos izvedel že 14. leto. Strokovno komisijo letošnjega natečaja sestavljajo Marko Furek, Marko Soršak – Soki, Laura Pešek, Martin Bezjak in Rebeka Kopčič. Ambasador natečaja je Matevž Šalehar - Hamo, pevec vedno bolj priznane slovenske zasedbe – Hamo & Tribute 2 Love.
 
Nastopajoče skupine:
 
1. PREDIZBOR / 3. april:
- NEONATE, TRETJAŠPILA, LASYE, BLUE TOWN'S RADIO, ATTIC MIST;
 
2. PREDIZBOR / 10. april:
- LIPSTICK STAIN, NUBIRA, APOPTOSIS, LIBUROA, ICE ON FIRE;
 
3. PREDIZBOR / 24. april:
- INFECTED, PARLIAMENT ATTACK, CAPTAIN MORGAN'S REVENGE, SICKBREED, MASKARDH.