• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Objava za medije //

V Mariboru se bodo 16. maja zgodili tradicionalni Lampiončki

24.4.2017 11:44:02 AM

Na »Dan študentov Univerze v Mariboru« bodo mariborski študenti neuradno sklenili letošnje študijsko leto in se sprostili pred ključnimi poletnimi izpitnimi roki.

 

(Maribor, 24. april 2017) – Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) 16. maja pripravlja tradicionalni »zaključek« študijskega leta – Lampiončke 2017. Dnevno dogajanje bo potekalo na zelenici pred Pedagoško fakulteto, osrednji večerni dogodek pa na travnati ploščadi ob UŠC Leona Štuklja, v študentskem naselju Gosposvetska. Tudi letos na glavnem odru številni znani glasbeni gostje, med drugimi srbska zasedba Zaa, Cover Lover, Magnifico in Big foot mama.

 

Od prvih Lampiončkov letos mineva 37 let. Simbol študentskih iger je tako že desetletja stalnica namenjena športu in druženju študentov Univerze v Mariboru. S svojo tradicijo so prerasli v edini pravi študentski praznik in v enega največjih dogodkov na prostem v Sloveniji, ki vsakoletno združuje množice mladih. Lampiončki so pomemben del mesta, saj že vrsto let v univerzitetno mesto Maribor privabljajo številne mlade iz vseh regij Slovenije.

 

Organizator se zaveda, da po tolikšnem številu mladih na enem mestu pusti določene posledice predvsem na ekološkem vidiku, zato je na tem letos še dodaten poudarek s postavitvijo EKOloških otočkov na samem prizorišču. ŠOUM pa hkrati sporoča, da bo tako kot vsako leto prizorišče do naslednjega dopoldneva povrnjeno v prvotno stanje, za kar bo poskrbelo profesionalno komunalno podjetje. Novost za obiskovalce v dnevnem programu je EKO prispevek, vsak udeleženec piknika bo prejel EKO paket, ki vsebuje razgradljiv pribor (krožnik, kozarce, vilica, nož).

 

Tudi iz varnostnega vidika bo letos poskrbljeno na najvišji možni ravni, kar za to prireditev velja že od samega začetka. Za red bo na samem prizorišču skrbelo okoli 100 varnostnikov, prisotne bodo tudi reševalne službe, ter policijske in gasilske enote.

 

Alen Brkić, predsednik ŠOUM dodaja: »Z vsemi organi, kakor tudi z Mestno občino Maribor ter Univerzo v Mariboru tudi letos zelo dobro sodelujemo in verjamemo, da bo prireditev minila zgolj v duhu zabave in druženja tako kot vsa leta do sedaj. Hkrati pa pozivamo mlade, da skrbijo za okolje, sproti odlagajo smeti v zato namenjena mesta ter po končani prireditvi spoštujejo prebivalce mesta in mirno odidejo domov.«

 

Od različnih lokacij v Mariboru, do samega prizorišča, je za vse obiskovalce na dan dogodka organiziran brezplačni krožni avtobusni prevoz.

 

PROGRAM LAMPIONČKOV 2017:

(travnata ploščad ob Pedagoški fakulteti)

8:00 – pričetek Lampiončkovih iger na žaru (obvezni EKO prispevek na obiskovalca; na dnevnem dogajanju bodo predstavljene številne organizacije ter društva, ki delujejo v Mariboru in hkrati mladim predstavljajo priložnost za aktivno preživljanje prostega časa oziroma možnosti, ki jim jih mesto ponuja po končanem šolanju)

14:00 – Lampiončkove igre (tekmovanje v tradicionalnih študentskih športnih igrah)

18:00 – konec dnevnega programa in selitev na koncertno prizorišče

 

(travnata ploščad ob UŠC Leona Štuklja)

Glavni oder (pričetek ob 18:00):

 • Zmagovalci ŠOUROCK'17 (finale se bo odvilo 9. maja na ŠTUKu);
 • Luka & Tomaž (glasbena povezovalca programa);
 • CoverLover;
 • Zaa;
 • Magnifico;
 • Big foot mama.

 

ŠTUK floor (pričetek ob 18:00):

 • zabava ob elektronskih ritmih (DJ KiLLy, DJ GOLD, DJ Rufi).

 

#  #  #