• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Objava za medije //

Tutorstvo med mariborskimi študenti še bolj prepoznavno

28.11.2017 8:39:01 AM

(Maribor, 27. november 2017) – Tutorstvo je med mariborskimi študenti že poznan in uveljavljen sistem solidarnostne pomoči starejših študentov mlajšim kolegom. Bistvo in namen projekta je študentom prvega letnika olajšati vključevanje v univerzitetno okolje, jih usmerjati skozi študij ter jim svetovati pri reševanju problemov. Pod okriljem ŠOUM v študijskem letu 2017/2018 pri projektu »Tutorstvo« sodeluje 7 članic Univerze v Mariboru.

 

Pia Mernik, sekretarka Oddelka za univerzitetno politiko in izobraževanje ŠOUM: »S tutorstvom želimo povečati prehodnost študentov ter izboljšati kakovost študija, izboljšati študijske rezultate študentov, jih spodbujati k rednemu in uspešnemu opravljanju študijskih obveznosti ter tutorje študente dodatno izobraževati in jih povezovati.«

 

Pod okriljem ŠOUM v aktualnem študijskem letu v sistemu tutorstva sodelujejo: Ekonomsko-poslovna fakulteta, Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede, Fakulteta za naravoslovje in matematiko, Fakulteta za organizacijske vede, Fakulteta za strojništvo, Filozofska fakulteta in Pravna fakulteta.

 

KDO JE TUTOR?

Tutor ni ne učitelj, ne inštruktor. Je »prijatelj«, ki pozna vse odgovore na vprašanja o študijskih in obštudijskih temah. Opozarja na nevarnosti akademskega okolja, pomaga pri izbiri predmetov, opravljanju študijskih obveznosti in ve kdaj se dogaja kaj zanimivega tudi izven predavalnic.

 

V sistem tutorstva ŠOUM je trenutno vključenih 78 tutorjev študentov, vsak od njih mesečno nameni 13 ur svojega časa pomoči ostalim študentom. Vsi tutorji mesečno skupaj opravijo okoli 1.000 svetovalnih ur.

 

TutorŠOUM.si

ŠOUM je v namen še boljše prepoznavnosti tutorstva in lažjega dostopa do tutorjev samih, izdelala spletno stran tutorsoum.si, kjer poleg predstavitve projektov in tutorjev po članicah, ponujajo tudi možnosti neformalnega učenja – prijavo na različne tečaje, okrogle mize, delavnice in družabne dogodke. Tutorji za svoje študente izdajajo tudi revijo TUTORial, kjer vključijo še informativno-poučne članke in jih obveščajo o novostih na njihovih fakultetah.

 

# # #