• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Objava za medije //

Svetovni dan boja proti AIDS-u med dijaki

1.12.2017 7:36:50 AM

Prvega decembra obeležujemo svetovni dan boja proti aidsu. Pomembnosti tematike se vedno bolj zavedajo tudi mladi, v ta namen pa potekajo številne aktivnosti.

 

(Maribor, 1. december 2017) – Dijaška skupnost Maribor (DSM), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM), že tradicionalno vsako leto na prvega decembra izvaja aktivnosti ob Svetovnem dnevu boja proti AIDS-u. V sodelovanju z Lekarnami Maribor so na srednjih šolah v Mariboru potekala predavanja o varni spolnosti, predstavniki Dijaške skupnosti Maribor pa so v mestu dijakom delili kondome v simboličnem pakiranju.  

 

Nomi Hrast, vodja projekta ter dijakinja II. gimnazije Maribor: »Ozaveščanje o varni spolnosti je za mlade, predvsem dijake zelo pomembno in preveč krat je premalo poudarjeno. S predavanji in simboličnim deljenjem kondomov želimo dijakom zagotoviti informacije, zakaj je varna spolnost pomembna in jih opozoriti na Svetovni dan boja proti AIDS-u, ki ga danes tudi obeležujemo. Vsi mladi pogosto delamo neumnosti, vendar je pomembno da smo o posledicah ozaveščeni in se jih zavedamo.«


#  #  #