• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Objava za medije //

Študentom invalidom pripomočki za lažji študij in življenje

8.12.2017 12:59:19 PM

Lucija, Primož in Nina so prejeli pripomočke, ki jim bodo olajšale študij in samo življenje. ŠOUM jim je predala pripomočke v skupni vrednosti 1.898,50 €.

 

(Maribor, 8. december 2017) – Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je v sodelovanju z Društvom študentov invalidov Slovenije, študentom invalidom predala v uporabo pripomočke, ki jim bodo pomagali pri nadaljnjem študiju oziroma gibanju doma ter na fakulteti. Lucija, Primož in Nina so vsi študenti na fakultetah Univerze v Mariboru, soočajo pa se s težkimi boleznimi ali dolgotrajnim okrevanjem po poškodbi. Razveselili so se pripomočkov v skupni vrednost 1.898,50 €.

 

»ŠOUM področju študentov invalidov posveča veliko pozornost in skozi celotno leto nudi pomoč tistim, ki so zaradi takšnih ali drugačnih posebnosti prikrajšani za normalno opravljanje študija. Pozivamo študente invalide, da se v prihodnje še bolj pogumno prijavijo na razpis in si s tem olajšajo študij in svoj vsakdan«, je povedala vodja projekta Darija Močnik.

 

Alenka Gajšt, predstavnica Društva študentov invalidov Slovenije, dodaja: »Sodelovanje s Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru je preraslo v dobro partnerstvo, s katerim izboljšamo življenje številnim mladim, ki potrebujejo dodatno pomoč. V vseh teh letih je ŠOUM omogočila nakup pripomočkov že veliko študentom invalidom, trenutno jih je v Mariboru okoli 40.«

 

Katere pripomočke so študenti prejeli:

 

V skupni vrednosti 1.898,50 €, so študenti invalidi prejeli naslednje pripomočke: EKG aparat, grelna blazina, grelni maser za noge, merilnik tlaka, pulzni oximeter, krzneni vložek za čevlje (za okrevanje po možganski kapi); služni aparat (za naglušnega študenta z kromosomopatijo) in diktafon (za snemanje predavanj in lažjemu sledenju poteka študija študentke s spastično cerebralno paralizo).

 

Razpis za leto 2018:

 

ŠOUM je tudi za leto 2018 že odprla razpis »Pomoč študentom invalidom«, na katerega se lahko študenti invalidi prijavijo skozi celotno leto oziroma do porabe sredstev. Študenti lahko za pomoč zaprosijo bodisi v obliki pripomočkov, učne pomoči, potnih stroškov, stroškov bivanja ali ostalih stroškov, ki nastanejo ob študiju. Razpis je objavljen na spletni strani Društva študentov invalidov Slovenije (www.dsis-drustvo.si) ter na www.soum.si, študenti svojo prijavo pošljejo na natasa@dsis-drustvo.si ali na luc.horvat@soum.si.  

 

#  #  #