• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Objava za medije //

Znani vsi finalisti ŠOUROCK-a 2018

3.5.2018 10:26:21 AM

V Študentskem kulturno-prireditvenem centru Štuk so se v aprilu odvili trije glasbeni predizbori, kjer so člani strokovne komisije in publika izbrali 4 glasbene skupine, ki bodo 8. maja nastopili v finalu.

 

(Maribor, 30. april 2018) – V mariborskem ŠTUK-u so se zaključili predizbori za najboljšo mlado glasbeno skupino – ŠOUROCK '18. Organizator, Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), tako že vrsto let pomaga mladim glasbenikom na njihovi glasbeni poti in jih hkrati nagradi za ustvarjalnost. Tudi na letošnji natečaj se je prijavilo preko 30 glasbenih skupin. V finale, ki bo potekal 8. maja na ŠTUK-u, so se uvrstili Pyroxene, Attic Mist, Spotless Minds in ViaEntropia.

 

Na razpis letošnjega natečaja se je prijavilo preko 30 glasbenih skupin iz vse Slovenije. Strokovna komisija je izbrala 15 skupin, ki so nastopile na treh predizborih in sicer 9., 16. in 23. aprila 2018.  V finale se je uvrstila zmagovalna skupina vsakega predizbora po mnenju strokovne žirije, 4. skupino pa je tudi tokrat izbralo občinstvo.

 

Vodja projekta Rebeka Kopčič: »ŠOUM bo zmagovalni skupini natečaja, ki jo bo izbrala strokovna žirija, zagotovila številne nastope po Sloveniji, nagrado v vrednosti 1.000 EUR in podporo pri grajenju glasbene kariere. Zmagovalcem so zagotovljeni nastopi na prireditvah Lampiončki 2018, Festival Lent (Mladinin oder), v studiu Glas podzemlja, zanje pa bomo v sodelovanju z Go Up Production organizirali še 5 klubskih koncertov. Letos prvič nagrajujemo tudi zmagovalno skupino po izboru občinstva – ta bo nastopila na junijskem open-air festivalu mariborske alternativne glasbene šole KUD Coda, ki se bo pod imenom (Z)mešani festival odvijal na terasi kluba Satchmo.«

 

Strokovno komisijo letošnjega natečaja sestavljajo Marko Furek, Marko Soršak – Soki, Laura Pešak, Martin Bezjak in Rebeka Kopčič. Ambasador natečaja je Jure Longyka, priznani radijski voditelj,

glasbeni urednik, napovedovalec in novinar.

 

Največji in najbolj uveljavljeni natečaj za mlade glasbene skupine v Sloveniji se letos izvaja že 15. leto. Odlikujejo ga predvsem strokovna in zavzeta ekipa, pristen »rockovski« duh, skrb za mlade bende, njihovo prihodnost in kakovosten razvoj slovenskega glasbenega prostora nasploh, spoštovanje ustvarjalcev avtorske glasbe in spodbujanje povezovanja ter izmenjevanja izkušenj med mladimi talentiranimi glasbeniki.

 

V finalu, ki bo prav tako na ŠTUK-u potekal 8. maja, bodo poleg finalistov nastopili tudi lanski zmagovalci Blue Town's Radio.

#  #  #