• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Objava za medije //

Študentska konferenca na temo sodobnega trga dela

29.5.2018 11:33:32 AM

Na konferenci bodo strokovnjaki podali znanja o aktualnih temah sodobnega trga kot so kako vstopiti na trg dela, kako se soočiti s problemi na njem in na kaj biti pozoren pri iskanju zaposlite.

 

(Maribor, 29. maj 2018) – Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) organizira študentsko konferenco na temo »Sodobni trg dela in mi na njem«. Konferenca se bo odvila v sredo, 30. maja 2018, v Vetrinjskem dvoru v Mariboru. Udeleženci bodo pridobili znanje o aktualnem stanju na trgu dela, kako se soočiti s problemi in na kaj morajo biti pozorni pri iskanju zaposlitve. Konferenca je sestavljena iz predavanj, praktičnih delavnic ter okroglih miz.

 

Več kot 50 udeležencev študentske konference bo imelo priložnost sodelovati na delavnicah mehkih veščin, v izvedbi Socialne akademije. Lahko bodo prisluhnili predavanjem iz »realnega življenja«, predavatelji so namreč Božo Emeršič, strateški poznavalec trga, ki bo predstavil kako se uspešno vključiti na trg dela po končanem študiju in ekipa Pokica, katera bo predstavila njihovo pot in kako uspeti na trgu s svojo idejo.

 

Vodja prve celodnevne študentske konference v Mariboru, Urška Grubač Kaučič: »Četudi imamo v žepu diplomo, ne pomeni, da nas služba čaka za vogalom oziroma da smo bolj zaposljivi. Časi so se zamenjali, delovni trg pa posodobil. Ni več dovolj, da pridobivamo dobre ocene, pomembna postajajo tudi neformalna znanja.«

 

Na dogodku bodo potekale tudi dve okrogli mizi. Prva se bo dotaknila aktualne teme »kriptovalut«, njihove prihodnosti ter prihodnosti klasičnega podjetništva. Na to temo bodo svoje izkušnje s študenti delili Bojan Tavčar, dr. prava Luka M. Tomažič ter Jure Verhovnik (Tovarna Podjemov). Druga okrogla miza pa se bo dotaknila aktualne teme, razlike med tem kaj mladim visoko šolstvo da in kaj od mladih pričakujejo delodajalci, ko jih le ti zaposlujejo. Na okrogli mizi se nam bodo pridružili Martin Tomažič (dolgoletni član uprave Casino Maribor in sedanji član uprave Merkur zavarovalnice), Darjo Vodušek Vtič (vodja kadrovske službe podjetja Talum), predstavniki Zavoda za zaposlovanje in predsednik Študentske organizacije Slovenije Jaka Trilar.