DOGODKI IN AKTIVNOSTI V SKLOPU LETOŠNJIH WELCOME WEEKS ŠOUM

Vsi, ki se prvič vpisujete v sistem študentske prehrane, morate opraviti osebni obisk na eni izmed točk. Tudi letos je začasna točka, z več mesti vzpostavljena na Štuku in sicer od 27. septembra, do 6. oktobra. Vsi, ki ste že v sistemu, podaljšanje uredite elektronsko.

Praksa je preprosta, v zameno za dobrodelni prispevek dobiš srečko, ki ti prinese zanimivo in uporabno nagrado. Za izvedbo potrebujemo le še tebe, poiščemo te na Štuk-u v času Welcome weeksov.
Vsa zbrana sredstva bomo darovali Študentskim domovom Univerze v Mariboru in bodo namenjena socialno ogroženim študentom za plačilo mesečne položnice.

“Zdrava Zabava” – znamka, ki deluje pod okriljem Univerzitetne športne zveze Maribor, študentom vsako leto ponuja veliko priložnosti športnega udejstvovanja. Tudi letos imate študentje priložnost koristiti brezplačno rekreacijo v ŠD Vrbanska, Zdrava zabava pa pripravlja tudi številne študentske turnirje ter tečaje.

Čas je za PLES in GLASBO! Želiš spoznati nove prijatelje in ob tem pridobiti plesno znanje? Nastopati na velikih odrih doma in po svetu? Soustvarjati največji mednarodni festival v Sloveniji, Festival LENT – Folkart? Pridruži se Akademski folklorni skupini – termina 4. in 6. oktobra.

Ob začetku študijskega leta nas čaka tradicionalna vseslovenska študentska krvodajalska akcija. Mariborski študentje bomo imeli priložnost kri darovati 4. in 5. oktobra in sicer na Medicinski fakulteti UM. Pravočasno se naročite na termin in pomagajte reševati življenja.

Si želiš svoja študentska leta polepšati s petjem, druženjem in potovanji? Vabimo te na avdicije Akademskega pevskega zbora Maribor! V torek, 5. in 12. oktobra 2021, med 17. in 18. uro, v prostorih KUD-a Študent na Tyrševi 23 (Študentski dom 1).

Prav je, da novo študijsko leto pozdravimo ob družbi kolegov in dobri glasbi. Prvi študentski torek na ŠTUK-u je dogodek, ki ga ne sme zamuditi noben pravi študent, sploh pa ne bruc, ki še mora izkusiti prave študentske torke. 5. oktobra bomo ob zvokih DJ-ja in »cepljenja« s posebnim welcome drinkom otvorili sezono novih dogajanj na ŠTUK-u!

Je eden izmed projektov, ki študentom ponuja sproščeno zabavno ter kulturno udejstvovanje. Z raznimi stand-up nastopi ter celovečernimi predstavami, znani slovenski komiki zabavajo občinstvo v kavarni Štuk. Za študente je vstop brezplačen, da se lahko pred začetkom študija in pred izpitnim obdobjem sprostijo kar se da. Se vidimo v četrtek, 7. oktobra – na Štuku. P.S.: Ob lepem vremenu, se bo dogodek odvil pod zvezdami – v atriju Štuk.

Trivia night je že tradicionalen projekt, kjer na zabaven način v obliki kviza razmigamo možgane in se po družimo s prijatelji. Tema tokratne Trivia night je Slovenija, kjer se bomo skupaj podali na pot po naši domovini in preverili znanje na različnih področjih od zgodovine do kulinarike. V kvizu sodeluje 20 ekip s 4 člani, ki se potegujejo za prvo mesto in praktično nagrado. Tokratni Trivia night se bo odvil v ponedeljek, 11. oktobra.

Mednarodna študentska organizacija BEST Maribor vabi študente, da se pridružijo njihovem delovanju. BEST Maribor tekom leta organizira številne zanimive dogodke, tako za domače, kot za tuje študente. Hkrati pa lahko kot član tudi sam prepotuješ celotno Evropo. Smo te že prepričali? Uvodni sestanek bo potekal v torek, 12. oktobra.

»Največji in najbolj uveljavljen natečaj za mlade glasbene skupine v Sloveniji, ki se že z dolgo tradicijo odvija v dvorani ŠTUK, je pravi naslov za vse ljubitelje sveže glasbe, bendov in prave »rockerske« energije. S poslušanjem top glasbe in top nastopov je zagotovo to en najboljših načinov podpiranja mladih skupin pri preboju na slovensko glasbeno sceno. V živo je živo!« Sedaj nas čaka le še veliki finale, ki se bo odvijal v sredo, 13. oktobra.

Eden najbolj spektakularnih in zanimivih športnih dogodkov v letu! Zdrava zabava bo v petek, 15. oktobra priredila tradicionalni Nočni tek na Kalvarijo. Si eden izmed tistih, ki stopnice na Kalvarijo redno osvaja? Želiš preizkusiti svoje sposobnosti proti drugim tekmovalce? No, čisto vsak, ki se spopade z izzivom “stopnic”, si zasluži velik poklon.

V sredo, 20. oktobra se bomo študentje podali na tradicionalni pohod po “zloveščih” stopnicah na Kalvarijo. Gre za eno najbolj poznanih točk Maribora, kjer lahko študentje redno skrbimo za kondicijo svojega telesa, hkrati pa uživamo v pogledu na mesto. Če je vse skupaj začinjeno še z nočnim ambientom in baklami, je super dogodek zagotovljen.

ŠOUM in Univerzitetna knjižnica Maribor že vrsto let študijsko leto pričenjata z dogodkom Glasbeno literarni večer pod arkadami UKM. Tudi letos se nam obeta prekrasen kulturni večer. Odvijal se bo v četrtek, 21. oktobra. V napovedniku in na naših družbenih omrežjih pa spremljaj kateri gostje se nam bodo pridružili tokrat.

OSVOJI SVOJE ŠTUDENTSKO KOLO

Sedaj že tradicionalno ob začetku študijskega leta v sodelovanju s trgovino Decathlon podarjamo kolo, s katerim bo vaša pot do študijskih obveznosti hitrejša in še bolj ekološko obarvana.

Vse kar morate storiti je, da se prijavite na ŠOUM-ove e-novice, med vsemi sodelujočimi pa bomo konec meseca izžrebali srečnega nagrajenca.

Nagradna igra Welcome weeks 2021

* indicates required

V nadaljevanju potrdite strinjanje s pravili sodelovanja v nagradni igri.

Od prejemanja obvestil o naših nagradnih igrah in promocijskih aktivnostih se lahko kadarkoli odjavite. Spoštujemo vašo zasebnost: vaši osebni podatki so varovani skladno z GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Srečna izžrebanka letošnje glavne nagrade je ANA ŽIGER.