Lokalna skupnost mednarodne organizacije študentov tehnike in naravoslovja BEST Maribor (Board of European Students of Technology), ki deluje kot organizacijska enota Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM), organizira regionalno inženirsko tekmovanje EBEC Alpe-Balkan. Tekmovanje bo potekalo 14. in 15. maja 2022, v avli Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI UM). Študentje se bodo soočili z izzivi v treh kategorijah: študija primera (case study), skupinsko načrtovanje (team design) in inovativno načrtovanje (innovative design). 

Informativni dnevi 2022

Zmagovalna ekipa se uvrsti na finalno tekmovanje EBEC final, ki bo letos potekalo v Zagrebu.

Tekmovanje bo potekalo v treh sklopih. Prvi dan bo potekala »študija primera« (case study). Skupina bo dobila realen problem, za katerega bo treba v omejenem času teoretično poiskati rešitev in idejo predstaviti strokovni žiriji. Drugi dan bo sledilo »skupinsko delo« (team design), kjer bodo lahko študentje prvič dokazali svoje sposobnosti, iznajdljivost in domišljijo. Skupina bo dobila določeno nalogo, potreben material za izvedbo ter omejen čas za izdelavo naprave, ki bo zahtevano nalogo izvajala. Na koncu bodo projekti predstavljeni, izdelane »naprave« pa bodo tudi preizkušene. Drugi dan se bo hkrati izvajalo tudi »inovativno načrtovanje« (innovative design), kjer bodo tekmovalci izdelali izdelek, ki je povezan z določenimi izzivi v družbi ali industriji. Tukaj bodo izkazali tudi veliko mero tehničnega znanja, veščin raziskovanja, predvsem pa inovativnost in sposobnost razmišljanja izven okvirjev.

EBEC, sicer kratica za angleško ime European BEST Engineering Competition, je evropsko študentsko inženirsko tekmovanje, na katerem vsako leto sodeluje več kot 5000 študentov iz kar 83 univerz in 32 držav. Tekmovanje EBEC poteka po skoraj vseh priznanih tehniških univerzah v Evropi in velja za največji tovrsten študentski dogodek na stari celini.

#  #  #

Share This Post!

Najnovejši prispevki

Bodi obveščen o več kot 70 projektih, dogodkih in aktivnostih , ki jih pripravljamo za vas.

Prijava na e-novice.