Tradicionalna Štajerska prireditev na prostem bo letos obeležila 40. izvedbo. Dnevno in večerno dogajanje letos ločeno.

Po dveh letih premora zaradi epidemije, se bo v torek, 7. junija 2022 ponovno odvila tradicionalna študentska prireditev na prostem – Lampiončki. Tokrat se bodo izvedli že 40-ič, kar prireditev uvršča med najbolj tradicionalne na Štajerskem in v Sloveniji. Koncertni program tokrat sestavljajo Big foot mama, Joker out, Mrfy, Alo stari, Help – Beatles tribute, Farty animals in Ice on Fire.

Šourock 2022

Simbol študentskih iger je že desetletja stalnica namenjena športu in druženju študentov Univerze v Mariboru. S svojo tradicijo so prerasli v edini pravi študentski praznik in v enega največjih dogodkov na prostem v Sloveniji, ki vsakoletno združuje množice mladih. Lampiončki so pomemben del mesta, saj že vrsto let v univerzitetno mesto Maribor privabljajo številne mlade iz vseh regij Slovenije. Letos je dogodek sestavljen iz dveh delov: prvi, športno obarvan dan se je odvil že 17. maja, ko so se študentje pomerili na turnirjih v malem nogometu in košarki, popoldne pa so ekipe tekmovale na napihljivih igralih. Ločeno pa se bo letos v mesecu juniju odvil še večerni – koncertni del.

Dejan Glazer, predsednik ŠOUM dodaja: »Sicer smo po tradiciji že vajeni, da nas na Lampiončke preseneti slabo vreme, upamo pa, da bo vreme z izvedbo v mesecu juniju nekoliko bolj prijazno organizatorjem in obiskovalcem. Kot vsako leto želimo študentom in ostalim obiskovalcem zagotoviti kakovostno prireditev in obiskovalcem pričarati nepozabno doživetje, po katerih so Lampiončki znani že vrsto let. Glede na okrogel jubilej, kot vselej vabimo tudi tiste, ki so se dogodka udeleževali vsa leta poprej. Gre namreč za dogodek vseh generacij. Študentom želimo lepo preživet večer, ki naj ga izkoristijo za odmor od študijskih obveznosti pred ključnim obdobjem na fakultetah.«

Prvi Lampiončki so bili organizirani že leta 1981, kar prireditev uvršča med najbolj tradicionalne na Štajerskem in tudi v Sloveniji.

KONCERTNI PROGRAM (pričetek ob 18. uri):

  • FARTY ANIMALS
  • HELP! Beatles tribute
  • ICE ON FIRE
  • MRFY
  • JOKER OUT
  • BIG FOOT MAMA
  • ALO!STARI

Celotno prireditev bo letos povezoval priljubljen stand-up komik Gašper Bergant. Skupaj s skupino Farty Animals in obiskovalci se bodo sprehodili skozi obdobje 40ih izvedb Lampiončkov – skozi glasbo in anekdote.

Za vstop na letošnje prizorišče je potrebna vstopnica, ki jo je v predprodaji možno kupiti v Kavarni ŠTUK ali na vseh prodajnih mestih Eventima. Cena vstopnice v predprodaji je 7 eur, medtem ko ta na dan dogodka znaša 12 eur.

Zaradi izvedbe prireditve bo v popoldanskih urah popolna cestna zapora Koroške ceste (med Lidlom in Koroškim mostom), prav tako bo na dan prireditve onemogočen dostop do parkirišča ob UŠC Leona Štuklja.

Share This Post!

Najnovejši prispevki

Bodi obveščen o več kot 70 projektih, dogodkih in aktivnostih , ki jih pripravljamo za vas.

Prijava na e-novice.