Tudi letos bodo na »Dan študentov Univerze v Mariboru« potekale tradicionalne igre, koncertni zaključek študijskega leta sledi tik pred izpitnim obdobje.

(Maribor, 9. maj 2023) – Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) 6. junija pripravlja tradicionalni »zaključek« študijskega leta – Lampiončke. Koncertni del bodo tudi tokrat popestrili znani glasbeni gostje, med drugimi Magnifico, Vlado Kreslin in Emkej. Tradicionalne Lampiončkove igre bodo potekale že 16. maja – na Dan študentov UM.

Simbol študentskih iger je že desetletja stalnica namenjena športu in druženju študentov Univerze v Mariboru. Prvi Lampiončki so bili organizirani že leta 1981, kar prireditev uvršča med najbolj tradicionalne na Štajerskem in tudi v Sloveniji. S svojo tradicijo so prerasli v edini pravi študentski praznik in v enega največjih dogodkov na prostem v Sloveniji, ki vsakoletno združuje množice mladih. Lampiončki so pomemben del mesta, saj že vrsto let v univerzitetno mesto Maribor privabljajo številne mlade iz vseh regij Slovenije.

David Bohar, predsednik ŠOUM: »Lampiončki skozi leta spreminjajo svojo obliko, lokacijo in generacije. Gledano v celoti pa Lampiončki ostajajo to kar so vedno bili. Druženje študentov in tistih, ki so nekdaj študirali na Univerzi v Mariboru in se vedno znova radi vračajo. Druženje prepleteno z nekaj tekmovalnosti skozi igre in veliko mero sproščene zabave, smeha, plesa in najlepših spominov.«

Tradicionalne Lampiončkove igre, kjer so bodo študentje pomerili v različnih športih (košarka 3na3, futsal, odbojka na mivki, boj med dvema ognjema), bodo potekale v torek, 16. maja, na Dan študentov UM. Dogajanje bo potekalo skozi ves dan, najboljše ekipe pa bodo prejele tudi laskavi naziv zmagovalcev Lampiončkovih iger.

Koncertni program na glavnem odru že leta privablja priznane glasbenike in glasbene skupine, hkrati pa ŠOUM predstavitev pred velikim občinstvom ponuja tudi manj uveljavljenim glasbenikom. Letos je glasbeni program povsem slovensko obarvan, obiskovalcem bodo na travnati ploščadi ob UŠC Leona Štuklja prepevali in igrali MAGNIFICO, VLADO KRESLIN, EMKEJ, FARTY ANIMALS, SMETNAKI in AKUSTIČNI ORGAZEM.

Napovednik - Lampiončki 2023

#  #  #