ŠOUM že skoraj 20 let, preko Centra za pomoč na domu, pomaga ostarelim in invalidnim občanom mesta Maribor pri odstranjevanju novozapadlega snega. Poleg zimskega čiščenja mariborski študenti starejšim občanom pomagajo tudi pri spomladanskih in jesenskih opravilih.

(Maribor, 9. december 2021) – V organizaciji ŠOUM bodo študentje danes in po potrebi tudi v prihodnjih dneh brezplačno odstranjevali sneg izpred domov starejših in invalidnih občanov mesta Maribor. ŠOUM sodeluje s Centrom za pomoč na domu in Društvom upokojencev.  Mariborski študentje so projekt »Zimsko čiščenje« začeli že leta 2004.

Študenti bodo obiskali okoli 10 različnih lokacij po mestu Maribor, kjer bodo starejšim in invalidnim občanom pomagali pri odstranjevanju novozapadlega snega z dvorišč in dovozov. Tradicionalna akcija poteka že skoraj 20 let. V tem času so študenti obiskali že več kot 200 lokacij.

David Lukner, vodja projekta Zimsko čiščenje dodaja: »Veseli smo, da lahko pomagamo starejšim občanom in da na koncu dneva vidimo njihove nasmejane ter zadovoljne obraze. ŠOUM pa poleg pomoči na domu v teh dneh odstranjuje sneg tudi v samem študentskem kampusu in na bolj prehodnih študentskih poteh. Študentje smo del univerzitetnega mesta Maribor in naša prijetna dolžnost je, da njemu in njegovim občanom, predvsem tistim, ki so moči potrebni, pomagamo.«

Prostovoljci ŠOUM bodo na terenu tako danes, kakor tudi ob ostalih dnevih, ko bo zapadla večja količina snega. Ekipi se lahko pridružijo tudi ostali prostovoljci, ki želijo priskočiti na pomoč starejšim občanom oziroma tistim, ki si težko pomagajo sami.

ŠOUM skozi leto organizira številne projekte na področju solidarnosti in prostovoljstva. Poleg omenjenega odstranjevanja snega, študenti pomagajo tudi na spomladanskih in jesenskih akcijah, kjer starejšim občanom pomagajo pri vsakodnevnih opravilih na vrtovih in okolici njihovih domov. V poletnem času pa poteka tradicionalna Študentska delovna brigada, ki se je izvedla že več kot 20-krat.

Share This Post!

Najnovejši prispevki

Bodi obveščen o več kot 70 projektih, dogodkih in aktivnostih , ki jih pripravljamo za vas.

Prijava na e-novice.