Na pobudo Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM) se v Črno na Koroškem odpravlja večja skupina prostovoljcev, ki bo priskočila na pomoč najbolj prizadetim v katastrofalnih poplavah. Na pomoč odhaja več kot 20 študentov in drugih prostovoljcev, s seboj peljejo tudi najnujnejše stvari, ki jih prebivalci Črne na Koroškem nujno potrebujejo.

ŠDB 2018

20. Študentska delovna Brigada leta 2018 v Črni na Koroškem.

ŠOUM je že leta 2018 v Črni na Koroškem organizirala Študentsko delovno brigado, na kateri je več kot 50 študentov 10 dni pomagalo pri različnih opravilih v občini in njenih krajih.

David Bohar, predsednik ŠOUM: »S Črno na Koroškem nas veže velika prijateljska vez, ki smo jo stkali že pred leti. Takoj ko je bilo mogoče, smo stopili v stik z županjo Romano Lesjak in tudi sedaj z njo na dnevni ravni usklajujemo vse potrebno za našo odpravo. Prebivalcem Črne sporočamo, da prihajajo dodatne okrepitve in tudi nujno potrebno orodje ter živila.« 

Prostovoljci in prostovoljke, ki odhajajo na pomoč, so se poimenovali »Specialna enota Študentske delovne brigade« in bodo v Črni na Koroškem ostali najmanj do nedelje, po potrebi tudi dlje. Prenočili bodo v Taborniškem domu, ki ga bodo prej še očistili, poskrbeli pa so tudi za samooskrbo, zato prebivalcev v teh težkih časih ne bodo dodatno obremenjevali.

V več vozilih poleg prostovoljcev na Koroško odhaja še preko 250 kosov orodja, delovne in zaščitne opreme, več kot 1 tono najbolj potrebnih živil (zelenjava in sadje, voda, konzervirani izdelki, voda …). Večino opreme in živil je s svojimi sredstvi zagotovila ŠOUM, na pomoč pri zbiranju pa so priskočila tudi številna podjetja in posamezniki.

Zoran Kačičnik, vodja odprave: »Zahvaljujemo se Olimpijskemu komiteju Slovenije, Študentskim domovom Maribor, podjetju Radenska in mnogim drugim, ki so nam priskočili na pomoč. Predvsem pa so priskočili na pomoč našim prijateljem, prebivalcem Črne na Koroškem in obljubimo, da jim bomo to prenesli. V naslednjih dneh pa bomo sami storili vse, da prizadetim pomagamo čimbolj sanirati posledice poplav.«

Podjetja, ki so pomagala in donirala sredstva:

  • Študentski domovi Maribor
  • Olimpijski komite Slovenije
  • Sadjarstvo Zorko
  • Vinogradništvo Gorjak
  • Ptujska klet
  • Štuk Maribor
  • Radenska
  • ČIS-team d.o.o.
  • Dental-Medical d.o.o.
Študentska delovna brigada

Med delom v Črni na Koroškem leta 2018.

Share This Post!

Najnovejši prispevki

Bodi obveščen o več kot 70 projektih, dogodkih in aktivnostih , ki jih pripravljamo za vas.

Prijava na e-novice.