Med 26. junijem in 5. julijem 2023 bo v Mariboru potekala mednarodna študentska konferenca SCiM (Student Conference in Maribor), ki jo organizira Oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM. SCiM je del mreže največjih evropskih festivalov SORCE in vsako leto gosti okoli 60 študentov iz približno 40 držav.

Naš cilj je izbrati zagnano in motivirano ekipo prostovoljcev ter jim zagotoviti enkratno in nepozabno izkušnjo, na podlagi katere bi tudi v prihodnje spodbudili številne posameznike, da pomagajo pri organizaciji izobraževalnih dogodkov v Sloveniji.

Scim prostovoljci

Starostna omejitev

Prostovoljec lahko postane vsak, ki bo na dan podpisa dogovora o prostovoljstvu (maja 2023) dopolnil 18 let in ima aktiven status študenta za študijsko leto 2022/2023.

Znanje angleškega jezika

Ker se conference SCiM udeležijo mladi iz več kot 30 držav, je za prijavo obvezno znanje angleškega jezika (priporočeno znanje na nivoju B1).

Osebni razgovor in usposabljanje

Vsak prijavljeni kandidat, ki želi postati član prostovoljske ekipe SCiM 2023, bo povabljen na osebni razgovor, na katerem se bo predstavil organizatorjem, ki ga bodo seznanili z delom in organizacijo dogodka.

Za vse izbrane kandidate bomo pred pričetkom dogodka organizirali informativni sestanek, na katerem boste seznanjeni s celotnim delovanjem projekta. Udeležba je obvezna za vse izbrane kandidate in je pogoj za opravljanje prostovoljskega dela na SCiM 2023.

Prisotnost na konferenci

Pogoj za prijavo je obvezna prisotnost na vseh 10 dneh konference. Organizacija dogodka je tako nekoliko lažja, vi pa pridobite celostno izkušnjo konference.

Ugodnosti prostovoljstva

Prostovoljci ste zelo pomemben del priprave in organizacije, ste “obraz festivala”, saj boste prisotni skozi celotno konferenco.

Ker se zavedamo, da sta vaše dobro počutje in zadovoljstvo izrednega pomena, boste kot prostovoljec/prostovoljka upravičeni do:

  • prostovoljske majice,
  • toplega obroka in osvežilnih napitkov v času dela,
  • mentorske podpore in pomoči,
  • udeležba na najmanj eni izmed delavnic, ki jo vodijo strokovnjaki,
  • namestitev, v primeru da le to potrebujete,
  • potrdila/certifikata o opravljenem delu z navedbo ur in opisom del, ki ga lahko uporabite kot referenco.

PRIJAVNICA ZA PROSTOVOLJCE

Pri vseh dodatnih vprašanjih vam bomo z veseljem v pomoč. Kontaktirajte nas na: tinkara.lecnik@soum.si ali mednarodna@soum.si

Share This Post!

Najnovejši prispevki

Bodi obveščen o več kot 70 projektih, dogodkih in aktivnostih , ki jih pripravljamo za vas.

Prijava na e-novice.