Na 39. skupščini Študentske organizacije Slovenije (ŠOS), ki je zaradi omejitev gibanja in zbiranja oseb potekala v digitalni izvedbi, je bil za novega predsednika ŠOS izvoljen  Andrej Pirjevec. Potrjen je bil tudi okrnjen finančni načrt ŠOS za leto 2021.

Člani Skupščine ŠOS so na 39. seji, ki je v digitalni obliki potekala včeraj, 18. februarja 2021, izvolili novega predsednika Študentske organizacije Slovenije. To je postal Andrej Pirjevec, študent 1. stopnje mednarodnih odnosov na Fakulteti za družbene vede UL. Ta se je v svoji predstavitvi zavzel za izboljšanje delovanja ŠOS, tako znotraj organizacije, kot z organizacijskimi oblikami ŠOS, ter za sprejem Zakona za urejanje položaja študentov in drugih ukrepov, ki bi izboljšali položaj študentov, preko protikoronskih zakonov.

Skupščina ŠOS je prav tako obravnavala finančni načrt ŠOS za leto 2021, ki bo zaradi zmanjšanih prihodkov iz koncesijske dajatve ter zmanjšanih sredstev iz naslova 130. člena ZUJF, glede na leto 2020, nižji za 26 odstotkov. Spomnimo, s sprejetjem Zakona o izvrševanju proračuna 2021/22 in posegom v Zakon o uravnoteženju javnih financ, je Vlada RS ob podpori poslancev Državnega zbora trajno in enostransko posegla v prihodke študentskih organizacij. Prav tako so bila potrjena poročila Nadzorne komisije in Častnega razsodišča ŠOS za leto 2020.

Andrej Pirjevec, novi predsednik ŠOS: ”Vesel sem podpore Skupščine Študentske organizacije Slovenije pri izvolitvi na odgovorno mesto predsednika ŠOS, ki pa je le prvi med enakimi študenti. Želim, da bi ŠOS v času mojega mandata še naprej ostala odprta, povezovalna in konstruktivna organizacija, katere glas bo kredibilen in upoštevan, tako med študenti, kot v javnosti in med strokovnimi deležniki.

Share This Post!

Najnovejši prispevki

Bodi obveščen o več kot 70 projektih, dogodkih in aktivnostih , ki jih pripravljamo za vas.

Prijava na e-novice.