(Maribor, 22. december 2022) – Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) pozdravlja izvedbo Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM), ki ga bo prihodnje leto gostil Maribor, hkrati pa naslavlja vse deležnike, da se ustrezno poskrbi za študente, ki se v času festivala zaradi različnih situacij ne morejo začasno izseliti iz študentskih domov.

Maribor bo v mesecu juliju 2023 gostil Olimpijski festival evropske mladine, mlade športnike iz kar 48-ih evropskih držav, kar ga uvršča med največje dogodke, če ne kar največji dogodek, ki ga je mesto z dolgo športno tradicijo kadarkoli gostilo. V duhu spodbujanja telesne aktivnosti, športnega udejstvovanja med mladimi, razvoja lokalnega okolja in spodbude za večjo prisotnost tovrstnih dogodkov v Sloveniji, ŠOUM pozdravlja OFEM 2023. Dogodek bo ponudil priložnost dijakom in študentom, da z vključitvijo v samo pripravo in izvedbo nadgradijo svoje kompetence in soustvarjajo dogodke nacionalnega pomena.

Nastanitev mladih športnikov in spremljevalnega osebja je načrtovana v Študentskih domovih Maribor. V mesecu, ko so študentje zaradi večinoma prostih študijskih obveznosti bistveno manj prisotni v samem univerzitetnem mestu Maribor, so študentski domovi tako zagotovo prva možnost nastanitve tako velikega števila ljudi. Hkrati organizatorji zagotavljajo, da se bodo študentje lahko vrnili nazaj v svoje sobe, poskrbljeno bo tudi za vso njihovo lastnino, oproščeni pa bodo tudi plačila celotne mesečne stanarine.  

David Bohar, predsednik ŠOUM: »Študentje se moramo zavedati, da imamo v svojem univerzitetnem mestu priložnost gostiti dogodek velikega pomena in biti na to ponosni. Na ŠOUM verjamemo, da bo za vse študente, ki v času Olimpijskega festivala evropske mladine nimajo možnosti druge namestitve, primerno poskrbljeno.«

 

#  #  #

Share This Post!

Najnovejši prispevki

Bodi obveščen o več kot 70 projektih, dogodkih in aktivnostih , ki jih pripravljamo za vas.

Prijava na e-novice.