Že dvajsetič se bo petnajst mladih slovenskih glasbenih skupin predstavilo na predvečerih in dobilo možnost, da izkusijo nastop na velikem odru kultnega mariborskega prizorišča – ŠTUK-a. Finalni večer bo na sporedu 18. oktobra.

Na velikem odru mariborskega ŠTUK-a se s 6. septembrom začenja Šourock, ki tudi v svoji jubilejni 20. izvedbi gosti dijaške in študentske glasbene skupine iz najrazličnejših slovenskih krajev. Organizator omenjenega glasbenega natečaja, Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), svojim nastopajočim vsako leto zagotovi edinstveno glasbeno izkušnjo, najbolj nadobudni skupini pa še nagrado v vrednosti tisoč evrov in lepo število koncertov, s čimer ji želi pomagati na glasbeni poti, katere začetek je za mlade glasbenike v večini primerov vse prej kot enostaven.

Skupine letošnjega Šourocka se bodo predstavile 6., 13. in 20. septembra. Dogodki se bodo začenjali ob 20. uri v Študentskem kulturno-prireditvenem centru ŠTUK. Tri skupine po izboru komisije (Robert Novak, Matic Jereb, Tine Matjašič, Denis Jančič in Marko Furek) in ena po izboru publike bodo zaigrale še 18. oktobra v finalu, ko bodo na odru stali tudi aktualni zmagovalci festivala Smetnaki.

Člani ekipe Šourocka poudarjajo, da so poleg organizatorjev in glasbenikov pomemben člen slehernega glasbenega dogodka prav obiskovalci.

Vodja projekta Anej Pevec: »Koncerti v živo so dogodki edinstvene narave. Predstavljajo prostor, znotraj katerega se med izvajalci in poslušalci ustvarja posebna energija, ki je ni moč čutiti ob poslušanju glasbe na spletu ali raznih napravah. Veseli in ponosni smo, da projekt »živi« že 20 let. Tekom tega obdobja je z vsakoletnimi izboljšavami, sodelovanjem med različnimi deležniki in predvsem kvaliteto nastopajočih pridobil na prepoznavnosti in se zasidral med najbolj uveljavljene glasbene natečaje v Sloveniji.«

Nastopajoče skupine:

  1. PREDVEČER / 6. SEPTEMBER

Before Time, Birdland, Ghastly Ashes, Love Charade

  1. PREDVEČER / 13. SEPTEMBER

Cona 40, Slow Monkeys, Razpad Sistema, CODE, SP!CY

  1. PREDVEČER / 20. SEPTEMBER

TamburaTeam, Babooni, Pižoni, DEMM bent, Final Page, Plejade

Share This Post!

Najnovejši prispevki

Bodi obveščen o več kot 70 projektih, dogodkih in aktivnostih , ki jih pripravljamo za vas.

Prijava na e-novice.