Študentske organizacije v predprazničnem času z lučko upanja starejšim ter ranljivejšim skupinam sporočajo, da tudi mladi mislijo na njih in jim bodo vselej na voljo za pomoč. Študentje so obiskali različne lokacije – domove starejših občanov ter osebne obiske na domu v Ljubljani, Mariboru in Kopru.

Študentje namreč že vrsto let starejšim ter pomoči potrebnim pomagajo pri vsakodnevnih opravilih, odstranjevanju novozapadlega snega in krajšanju prostega časa. Z lučko upanja so obiskali več lokacij po Ljubljani, Mariboru in Kopru, ob podpiranju drugih pa sami sporočajo, da luč upanja za svetlo prihodnost mladih počasi ugaša.

Študentje so z obiski pričeli že v torek, ko so razveselili oskrbovance Doma pod Gorco v Mariboru. Poslanstvo pa nadaljevali po vsej Sloveniji in v Ljubljani, Mariboru in Kopru obiskali več kot 10 domov starejših občanov, hkrati pa posameznike razveselili tudi z obiskom pred domovi, kjer živijo sami. Mladi so jim dan polepšali s pesmijo, glasbo in jim predali simbolično »lučko upanja«, s katero sporočajo, da v teh težkih časih podpirajo njihovo vztrajnost in da kmalu tudi za njih prihajajo svetlejši časi.

Prav ta lučka upanja po besedah predsednika Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM) Dejana Glazerja, počasi ugaša pri mladih: »Vedno več mladih se sooča s številnimi vsakodnevnimi težavami. Ne samo finančnimi, velik porast opažamo pri duševnih stiskah, težave pri šolanju na daljavo in težkih razmerah v domačem okolju, ko so morali čez noč zapustiti dijaške in študentske domove. Mladi želimo pokazati, da smo koristni in da se je nas še kako mogoče zanašati, hkrati pa upamo, da bo država prisluhnila težavam in jih tudi začela reševati.«

Dejan Glazer še dodaja: «V letošnjem letu, smo kljub epidemiji in težkim razmeram mariborski študentje opravili skoraj 200 prostovoljnih ur. Pri delu na kmetijah in pomoči starejšim pri vsakodnevnih opravilih je sodelovalo povprečno 15 študentov na posamezno akcijo, teh je bilo več kot 20 skozi celotno leto.«

Naj luč upanja posveti vsem. To sporočajo študentje, ki si želijo le, da bi nekdo prisluhnil težavam njihovih sovrstnikov, še naprej pa bodo pomagali tistim, ki so pomoči najbolj potrebni.

Share This Post!

Najnovejši prispevki

Bodi obveščen o več kot 70 projektih, dogodkih in aktivnostih , ki jih pripravljamo za vas.

Prijava na e-novice.