Študentske organizacije in študentski klubi s sloganom »Častim ½ litra!«, pozivajo vse študente, naj se v čim večjem številu odločijo za darovanje življenjsko pomembne tekočine, ki rešuje življenja.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), pod okriljem Študentske organizacije Slovenije (ŠOS), skupaj s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani), Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem (ŠOUP) in z lokalnimi študentskimi klubi, poziva študente, da se odločijo za darovanje krvi. Krvodajalske akcije pod sloganom »Častim pol litra« bodo tudi tokrat zaradi epidemioloških razmer potekale prilagojeno.

Informativni dnevi 2022

Zala Urbanija, vodja študentske krvodajalske akcije: »Pozivamo vse študente, da se v čim večjem številu odzovejo na poziv, saj je v tem obdobju, ko krvi primanjkuje, tovrstno plemenito dejanje še toliko več vredno. V kolikor se krvodajalci študentske krvodajalske akcije ne bodo mogli udeležiti v tem času, lahko tudi sami kadarkoli kontaktirajo Center za transfuzijsko medicino in se dogovorijo za termin.«

Termini študentske krvodajalske akcije v Mariboru, ki poteka v prostorih Medicinske fakultete UM:

  • ponedeljek, 4. aprila 2022, od 7.30 do 13. ure in
  • torek, 5. aprila 2022, od 7.30 do 13. ure.

Zaradi preprečevanja možnih prenosov bolezni svoj prihod obvezno potrdite in se dogovorite o uri prihoda na telefonskih številkah Centra za transfuzijsko medicino UKC Maribor: 02 321 22 71 ali 041 320 796, vsak delovni dan od 7.00 do 15.00. Vsi, ki bodo sodelovali v študentski krvodajalski akciji, bodo prejeli tudi simbolično darilce, ki ga zagotovi ŠOUM. ŠOUM bo študente z različnimi akcijami sicer pozivala k darovanju skozi celoten mesec april.

Erika Kavaš, dr. med., Center za transfuzijsko medicino UKC Maribor: »Vse študentke in študente vljudno vabimo na krvodajalsko akcijo ‘Častim ½ litra’ in jih obveščamo, da je potrebno še vedno upoštevati vse ukrepe, ki smo se jih držali zadnji dve leti v času covida, kar je za zdravstveni sistema bistvenega pomena. Vsled navedenega prosimo vse študente, ki bi želeli darovati kri, da se naročijo in prejmejo svoj termin, in sicer na eno izmed naših telefonskih številk, 02 321 22 71 ali 041 320 796, vsak delovni dan od 7.00 do 15.00.«

ŠOUM krvodajalske akcije organizira že več kot 20 let, v zadnjih letih tradicionalno potekajo v spomladanskem in jesenskem terminu. Kasneje so se mariborskim študentom pridružila še ostala univerzitetna središča iz česar je nastala vseslovenska študentska krvodajalska akcija pod geslom »Častim pol litra«.

V Mariboru akcijo organizira ŠOUM, v sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Maribor in UKC Maribor.

Share This Post!

Najnovejši prispevki

Bodi obveščen o več kot 70 projektih, dogodkih in aktivnostih , ki jih pripravljamo za vas.

Prijava na e-novice.