Obdarovanje otrok Kluba študentskih in dijaških družin se izvaja že vrsto let. Tradicionalnega srečanja tudi letos ne bo, bodo pa študentske družine oz. njihovi otroci kljub temu prejeli darila.

(Maribor, 22. december 2021) – Klub študentskih in dijaških družin Maribor (KŠDDM) in Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) sta tudi letos pripravila tradicionalni projekt »Božiček – obdarovanje otrok študentskih družin«. Božiček bo preko pošiljk obdaril 95 otrok, lutkovne predstave pa letos zaradi epidemioloških razmer ne bo.

Klub študentskih in dijaških družin Maribor (KŠDDM) je bil ustanovljen 15. januarja 2004, z namenom da združuje študente in dijake, ki pričakujejo ali že imajo otroka. Klub jim omogoča športne, kulturne, humanitarne in izobraževalne dejavnosti. KŠDDM trenutno šteje 54 včlanjenih družin, ki imajo od enega do pet otrok. Vse od začetka tesno sodelujejo s Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru (ŠOUM), ki jim nudi prostore in finančno podporo.

ŠOUM je s pomočjo Solidarnostnega sklada, ustanove za pomoč mladim, v preteklem študijskem letu pomagala tudi z dodelitvijo 200,00 eur nepovratne finančne pomoči in tako pomagala študentskim družinam, ki so se v času epidemije znašle v težkem socialnem položaju, še posebej v primerih, ko sta ob starša študenta. Študentske družine so bile med najbolj “prizadetimi” družbenimi skupinami v času epidemije, država pa se na zahteve in predloge študentskih organizacij ni preveč ozirala.

KŠDDM skozi vso leto za svoje člane organizira različne dogodke, ki pa so v zadnjem obdobju zaradi epidemije izvedeni v prilagojenih oblikah: sankanje, piknik v mestnem parku, drsanje, pohodi, predavanja za starše, ogledi lutkovnih in gledaliških predstav, pogosta druženja in srečanje mamic ob materinskem dnevu.

Share This Post!

Najnovejši prispevki

Bodi obveščen o več kot 70 projektih, dogodkih in aktivnostih , ki jih pripravljamo za vas.

Prijava na e-novice.