Obdarovanje otrok Kluba študentskih in dijaških družin se izvaja že vrsto let. Študentske družine poleg daril pričakajo tudi animirane predstave in druženje.

(Maribor, 20. december 2022) – Klub študentskih in dijaških družin Maribor (KŠDDM) in Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) sta v ponedeljek, 19. 12. 2022, v prostorih ŠTUK-a pripravila že tradicionalni projekt »Božiček – obdarovanje otrok študentskih družin«. Božiček je obdaril kar 96 otrok, poleg obdarovanja je dogodek popestril tudi glasbeni program. Po nekaj letnem premoru zaradi epidemije, so tako otroci študentskih družin ponovno srečali Božička v živo.

Klub študentskih in dijaških družin Maribor (KŠDDM) je bil ustanovljen leta 2004, z namenom da združuje študente in dijake, ki pričakujejo ali že imajo otroka. Klub jim omogoča športne, kulturne, humanitarne in izobraževalne dejavnosti. KŠDDM trenutno šteje 42 včlanjenih družin, ki imajo od enega do pet otrok. Vse od začetka tesno sodelujejo s Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru (ŠOUM), ki jim nudi prostore in finančno podporo.

Študentske družine imajo sicer veliko aktivnosti na voljo skozi celotno leto. KŠDDM za svoje člane organizira različne dogodke: izlete, piknik v mestnem parku, drsanje, pohodi, predavanja za starše, ogledi lutkovnih in gledaliških predstav in  pogosta druženja.

Share This Post!

Najnovejši prispevki

Bodi obveščen o več kot 70 projektih, dogodkih in aktivnostih , ki jih pripravljamo za vas.

Prijava na e-novice.