Obdarovanje otrok Kluba študentskih in dijaških družin se izvaja že vrsto let. Poleg daril pa otrokom popoldne polepšajo tudi animirane predstave in druženje.

(Maribor, 19. december 2023) – Klub študentskih in dijaških družin Maribor (KŠDDM) in Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) sta v ponedeljek, 18. 12. 2023, v prostorih ŠTUK-a pripravila že tradicionalni projekt »Božiček – obdarovanje otrok študentskih družin«. Božiček je obdaril kar 88 otrok, poleg obdarovanja je dogodek popestrila tudi lutkovna predstava. Otroci so kot darilo prejeli tudi knjigo , ki jo je napisal in ilustriral Vlado Vučič, tudi eden od staršev otrok študentskih družin.

Ana Palčič, predsednica KŠDDM: »Vselej smo veseli, ko lahko pričaramo nasmeh na otroške obraze. Študentske in dijaške družine so nemalokrat zapostavljene, zato bi rada poudarila kako izjemno delo opravljajo študentje, ki jim uspeva združevati študij in vzgajanje otrok.«

Otroci so tokrat ob darilih, ki jih je Božiček razdelil v sodelovanju ŠOUM in trgovino Baby center, prejeli še novo izdano knjigo Flingo blisk. Ta je nastala izpod rok mladega ustvarjalca Vlada Vučiča, ki je knjigo tako napisal, kakor tudi ilustriral. Knjigo sta izdali ŠOUM in Založba Litera.

Avtor pa je tudi sam s svojo družino član KŠDDM. »Nešteto prebranih pravljic, večna ljubezen do ustvarjanja in pomoč prijateljev je pripomoglo k temu, da je nastal Flingo. Ponosen sem, da sem za svoja otroka uspel napisati in ilustrirati lastno knjigo, še v večje veselje pa mi jo je deliti z ostalimi družinami in otroki,« dodaja Vlado, sicer profesor likovne umetnosti.

Klub študentskih in dijaških družin Maribor (KŠDDM) je bil ustanovljen leta 2004, z namenom da združuje študente in dijake, ki pričakujejo ali že imajo otroka. Klub jim omogoča športne, kulturne, humanitarne in izobraževalne dejavnosti. KŠDDM trenutno šteje 38 včlanjenih družin, ki imajo od enega do pet otrok. Vse od začetka tesno sodelujejo s Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru (ŠOUM), ki jim nudi prostore in finančno podporo.

KŠDDM skozi vso leto za svoje člane organizira različne dogodke: izlete, piknik v mestnem parku, drsanje, pohodi, predavanja za starše, ogledi lutkovnih in gledaliških predstav in  pogosta druženja.

#  #  #

Najnovejši prispevki