Študentske organizacije in študentski klubi s sloganom »Častim ½ litra!«, pozivajo vse študente, naj se v čim večjem številu odločijo za darovanje življenjsko pomembne tekočine, ki rešuje življenja.

(Maribor, 2. april 2020) – Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), pod okriljem Študentske organizacije Slovenije (ŠOS), skupaj s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani), Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem (ŠOUP) in z lokalnimi študentskimi klubi, poziva študente, da se odločijo za darovanje krvi. Krvodajalske akcije pod sloganom »Častim pol litra« bodo tokrat zaradi aktualnih razmer potekale prilagojeno.

Lucija Božnik, vodja študentske krvodajalske akcije: »Krvodajalci, katerih krvna skupina se potrebuje, bodo o tem obveščeni preko sms sporočila. Pozivamo vse študente, da se v čim večjem številu odzovejo na poziv, saj je v tem obdobju, ko krvi primanjkuje, tovrstno plemenito dejanje še toliko več vredno. V kolikor krvodajalci ne bodo prejeli sporočila lahko tudi sami kontaktirajo Center za transfuzijsko medicino in se dogovorijo za termin.«

Vsak krvodajalec se najavi na odvzem krvi, z namenom preverjanja ustreznosti  za odvzem krvi in zagotavljanja varnosti na krvodajalski akciji. Krvodajalce prosijo, da brez predhodnega dogovora o uri prihoda ne prihajajo na odvzem krvi.

ZA PREBIVALCE MARIBORA IN OKOLICE

  • Začasna lokacija v Mariboru je v prostorih Srednje zdravstvene šole Maribor, Trg Miloša Zidanška 3.
  • Telefonska številka za najavo krvodajalcev: 041 320-796 ali 02/321 22 71 (pokličite vsak delovnik od 8. do 18.00 ure).
  • Odvzem je možen:  v ponedeljek, torek in četrtek od 7.30 do 12.00 ure

ZA VSE OSTALE KRVODAJALCE IZVEN MARIBORA  (študenti, ki so trenutno v svojem domačem kraju)

  • Druge enote transfuzijskih medicin v Sloveniji najdete na spletni strani Zavoda za transfuzijsko medicino Slovenije – http://www.ztm.si/

ŠOUM krvodajalske akcije organizira že več kot 20 let, v zadnjih letih tradicionalno potekajo v spomladanskem in jesenskem terminu. Kasneje so se mariborskim študentom pridružila še ostala univerzitetna središča iz česar je nastala vseslovenska študentska krvodajalska akcija pod geslom »Častim pol litra«.

V Mariboru akcijo organizira ŠOUM, v sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Maribor in UKC Maribor.

#  #  #