Tudi tokrat bodo ob začetku novega študijskega leta bruci prejeli priročne informacijske mape, vendar tokrat ob prvem vpisu v sistem subvencionirane študentske prehrane in ne pred fakultetami.

Maribor, 27. september 2021) – Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) ob začetku novega študijskega leta 2021/22, tradicionalno pozdravlja študente z informativno akcijo »DOSTOP«, s katero želi izraziti dobrodošlico brucem ter vsem študentov. Študentje mape prejmejo ob vpisu v sistem subvencionirane študentske prehrane. Hkrati ŠOUM predstavlja tudi številne aktivnosti ter dogodke v sklopu »Welcome weeks« oz. tedni dobrodošlice.

»Že od vsega začetka se pri ŠOUM trudimo, da mariborski študenti dobijo potrebne informacije in podporo ob študiju. Pomembno je, da se zavedajo svojih pravic ter dolžnosti, mi pa jim bomo hkrati omogočili tudi pester obštudijski program. Tudi letos bo ta prilagojen aktualnim razmeram, kljub temu pa veseli to, da lahko študente pozdravimo z dogodki v živo in ne več preko spleta. Študentski čas ni le čas študija – je tudi čas privajanja na samostojnost, pridobivanje neformalne izobrazbe, sklepanju življenjskih medosebnih vezi in izkoriščanje svobode, ki jo študentsko življenje omogoča«, študente pozdravlja predsednik ŠOUM, Dejan Glazer. 

Študentsko mapo DOSTOP bruci Univerze v Mariboru prejemajo ob prvem vpisu v sistem subvencionirane študentske prehrane, ki od 27. septembra do 6. oktobra poteka v dvorani Študentskega kulturno – prireditvenega centra ŠTUK. V sami mapi se nahaja blok za zapiske, kemični svinčnik, študentski »popustnik« ter napotitev do pomembnih informacije ob vstopu v svet študentskega življenja. Študenti, ki so že v sistemu subvencionirane študentske prehrane podaljšanje uredijo elektronsko preko spletne strani ali aplikacije.

»Welcome weeks ŠOUM 2021«

Skupina ŠOUM za mariborske študente skozi leto pripravi več kot 100 dogodkov in aktivnosti, v prvih dneh pa bodo mladi imeli možnost udejstvovanja na različnih dogodkih, zapakiranih v t.i. »Welcome Weeks ŠOUM 2021«, ki so postala že stalnica ob začetku študijskega leta. Tudi letos so dogodku prilagojeni aktualnim zdravstvenim razmeram. ŠOUM bo na vseh dogodkih poskrbela za varnost vseh obiskovalcev.

Ajda Habjanič, sekretarka za interesne dejavnosti študentov dodaja: »Letošnji tedni dobrodošlice trajajo od 29. 9. do 21. 10., program je obširneje predstavljen na spletni strani (www.soum.si). Med skoraj 20 dogodki v sklopu najdemo »Komični četrtek, Trivia večer, Tek na Kalvarijo, Študentsko krvodajalsko akcijo, Glasbeno-literarni večer, Prvi študentski torek, študentske športne aktivnosti ter avdicije za pevski zbor in folklorno skupino. Študente hkrati naprošamo, da se dogodkov udeležujejo odgovorno in v skladu s priporočili ter ukrepi za preprečevanje širjenja okužbe s COVID-19.«

Tutorstvo ŠOUM

Tudi v novem študijskem letu bo študentom na voljo skoraj 100 »študentov tutorjev« na 9-ih fakultetah Univerze v Mariboru. Tutorstvo ŠOUM je tradicionalen večletni projekt ŠOUM, katerega bistvo in namen je olajšati študentom prvega letnika vključevanje v univerzitetno okolje, usmerjati mlajše študente skozi študij ter jim svetovati pri reševanju problemov, ki se jim pojavljajo v času študija.

# # #

Share This Post!

Najnovejši prispevki

Bodi obveščen o več kot 70 projektih, dogodkih in aktivnostih , ki jih pripravljamo za vas.

Prijava na e-novice.