Študentska organizacija Univerze v Mariboru bodoče študente pozdravlja s ključnimi informacijami ter nasveti o študiju ter obštudijskimi dejavnostmi v univerzitetnem mestu Maribor.

(Maribor, 14. februar 2023) – Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) se pripravlja na »Informativne dneve«, kjer bodo s svojimi informatorji na fakultetah Univerze v Mariboru pričakali dijake in jim nudili potrebne informacije glede študija na Univerzi v Mariboru in kaj jim ponuja obštudijsko življenje v univerzitetnem mestu Maribor.

Študenti informatorji bodo po nekaj letnem premoru, ko so zaradi epidemije informativni dnevi bili izvedeni v spletnih oblikah, ponovno na voljo dijakom na samih fakultetah. Bodoče študente bodo usmerjali in jim nudili koristne ter uporabne informacije glede študentskih domov, obštudijskih dejavnosti v Mariboru, študentske prehrane, svetovanje ob izbiri primernega študija ter vseh ostalih morebitnih vprašanj in pomislekov glede študija.

Študentje bodo dijakom nudili vpogled v študentsko življenje ter jim s pomočjo izkušenj predali pomembne usmeritve pri odločitvi o nadaljnjem šolanju. Na spletni strani www.soum.si/infodnevi je predstavljen tudi »SOS pomočnik za dijake«, ki odgovarja na najpogostejša vprašanja.

Univerza v Mariboru je druga največja javna univerza v Sloveniji s 17 članicami, na katerih vsako leto študira okoli 14.000 študentov. Informativni dnevi bodo letos potekali v treh terminih v živo na fakultetah, in sicer v petek, 17. 2. 2023, ob 10. uri in 15. uri ter v soboto, 18. 2. 2023, ob 10. uri. Del aktivnosti bodo fakultete izvajale tudi na daljavo, programe pa lahko najdete na njihovih spletnih straneh.

 

David Bohar, predsednik ŠOUM: »Informativni dnevi so vselej priložnost, da dijaki pridobijo čim več informacij, ki so potrebne za lažjo odločitev o nadaljevanju šolanja. Vsem dijakom priporočam, da v teh dneh pridobijo čim več informacij, hkrati pa nas veseli, da jih bomo lahko po dolgem času s študenti informatorji na samih fakultetah pričakali v živo.«

 

Nekaj pomembnih usmeritev ter informacij za dijake:

  • Pomembno je, da se na informativne dneve dobro pripravijo, si ogledajo spletne strani fakultet, ki jih bodo obiskali in si pripravijo vprašanja;
  • V kolikor se vam porodijo še kakšno vprašanje kasneje, lahko o samih fakultetah in študiju na fakulteti povprašajo tudi tutorje študente – te najdejo na tutorsoum.si;
  • Dijakom je na spletni strani www.soum.si na voljo spletni klepetalnik, kjer se lahko kadarkoli obrnejo na študente in Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru;
  • Vse podrobnosti o posameznih članicah Univerze v Mariboru ter študijskih programih so na voljo na namenski spletni strani.

Share This Post!

Najnovejši prispevki

Bodi obveščen o več kot 70 projektih, dogodkih in aktivnostih , ki jih pripravljamo za vas.

Prijava na e-novice.